(Sayfa 71 den devam)

4- Turizm konusunda yapılacak çalışmalara kolaylık olmak üzere İl Turizm komitesince turistik yerlerinin sayımının yapılması.

5- Turistlerin kolayca görüp faydalanacakları bir panonun hazırlanması.

6- Gelen turistlerin rahat ve huzur içinde kalabilmelerini sağlamak amacıyla lokanta, otel ve eğlence yerlerinin islahı ve bakımının yapılması, belediye tarafından kontrol edilmesi.

7- Lokanta otel ve eğlence yerlerinde çalışan ve çalıştıranlara kurs ve seminerler düzenlenmesi.

8- Turistlerin istifade edeceği yerlerin sağlık rahatlık ve temizlik bakımından kontrolünün yapılması.

9- Ana cadde üzerindeki müesseselerin neon lâmbalarla reklâm yapmalarının teşvik edilmesi ve bu konu da Belediyenin azami kolaylığı göstermesi.

10- Eğlence yerlerine resmi kıyafetli inzibat subayı, erleri, emniyet ve Belediye zabıta memurlarının girmelerinin önlenmesi.

11- Gaziantep’i gelen misafirlere tanıtacak rehber yetiştirmek amacıyla Turizm Derneği tarafından bir kursun düzenlenmesi.

12- Turistlerin gelip geçtiği yerlerde Gaziantep mamulü hatıra kıymetindeki eşya ve özel yiyeceklerinin teşhir ve satışının temin edilmesi.

13- Gaziantep mücadelesini dile getiren bir müze düzenlenmesi.

14- Şehir içindeki tarihi kıymete haiz Cami Medrese ve türbelerinin temiz tutulmasının sağlanması gerekmektedir.

Teklif

Yapılan incelemelerde Gaziantep güney giriş kapılarından memleketimize gelenlerin %90’nın güney komşu memleketlerin halkı teşkil etmektedir. Yaz aylarının kızgın sıcağından bunalan Suriye, Irak, ve diğer Arap memleketleri halkı Türkiye’ye gelmek isteyeceklerdir. Nitekim Şam, hudutlarımız dahilinde iken ora halkı yaz aylarında Gaziantep’e gelirlerdi. Diğer turistlerden daha çok döviz bırakan güney komşu memleket halkının kolay bir şekilde memleketimize gelip uzun müddet kalmalarını sağlamak amacıyla en az iki ay süreli pasavanların verilmesi için ilgili Devletlerle temasa geçilmesi uygun bir icraat olacaktır.

(Güney Postası)

(Gaziantep)