Belediyemiz Büyük Folklorcu ve müzisiyen Farruh Arsunar'ın adını bir sokağa vermek suretiyle kutlamağa değer bir kadirbilirlik örneği verdi. Esasen Belediyemiz bir süredir yeni açılan sokak ve caddelere, memlekette çeşitli surette hizmez edenlerin adlarını vermekle bu kadir bilirlik hareketini devam ettirmektedir, Ferruh Arsunar bunlardan sonuncusudur.

Yeni açılan sokaklara ad verme işine belediyenin emektar memuru Hacı Hindioğlu B. Arif bakmaktadır. Sayın Hacıhindioğlu zaman zaman bana başvurarak Gaziantep'in yetiştirdiği büyük çaptaki adamların adlarını sorar bildiklerimi yeni tesbit eylediklerimi bir cetvel halinde verirdim. Oda bunu başkanlığa sunar, iş encümene geçer, konuşulur karar verilir. Bu suretle verdiğim adlardan bir çoğunun kullanıldığını görmekle bundan kendimi bir sevinç payı çıkarıyorum.

Ferruh Arsunar'ın adının da bir yere verilmesini bir dilekçe ile belediyeden dilemiştim. Bir kaç gün sonra bu isteğim kabul edilerek yeni açılan Nizip şosası üzerindeki bir sokağa verildiğini öğrendik çok sevindim.

Ferruh Arsunar adının bir yere verilmesini istememin nedeni, onun 1962 yılında(Gaziantep Folkloru) adlı büyük bir eser yayınlamış olmasıdır. Müellif 1965 yılında öldü. Fakat ölmez eserler bıraktı. Bu eserler içinde bizim, için en önemli olanı şüphesiz (Gaziantep Folkloru)'dur.

Rahmetli bu eseriyle, yıllardır gerçekleşmesi için yerli müziklerimizin kapusunu çaldığım büyük bir arzumu yerine getirmiş oldu. Fuat Ural ve Ali Çelikbaş dostlarımıza belki defalarca "Mahalli türkü ve şarkılarımızı notaya alın, bunu bastıralım, Halk türküleri bestecisi olarak ortaya çıkan esasında halkın ortaklaşa malı olan türkü ve şarkıları çalarak ufak değişikliklerle kendi eserleri imiş gibi süren açık gözlerin saldırılarından kurtaralım" diye yalvarmış yakarmıştım. Bu ricalarım üzerine Ali Çelikbaş bir kaç halk türküsünün notalarını yazarak bana verdi. Bunları halen özel arşivim de saklarım.

Adları geçen müzisiyen arkadaşlarım bu işi yapmak için gerekli müzik kültürüne fazlasıyla sahiptiler. Ancak uzun ve devamlı bir çalışma isteyen bu işi her ikisinin memur bulunmaları engeldi. Nitekim rahmetli Ferruh Arsunar eserdeki dokümanları 1936-1941'de Gaziantep’e gelerek günlerce köy, köy, oda oda dolaştıktan sonra derlenişinden 28 yıl sonra neşredebilmiştir.

İşte Merhum Arsunar Muazzam sıfatını verebileceğimiz bu eseriyle Gaziantep'e Milli kültürümüze, çok büyük bir hizmet etmiştir. Bu hizmeti kadir bilir haraketiyle değerlendiren belediyemizi tebrik ederim.

KİSMİR VE ELİFOĞLU KÖYLERİ SULAMA TESİSLERİ AÇILDI

Nizip İlçesi Fırat sahili civarında Kismir ve Elifoğlu köylerinde 5.000 dönümlük araziye sulayacak kapasitekisulama tesisleri tamamlanmıştır. 1.500.000 TLkeşif bedelli D.S.İ. tarafından yapılan sulama tesislerinin, diğer köylerde de yapılmasını temenni ederiz.