1965 yıl başından itibaren Gaziantep Radyosunda mahallî yayınlara çok az zaman ayrılması üzerine, Gaziantep Kültür Derneği tarafından Turizm ve Tanıtma Bakanı Ali Ihsan Göğüş’e yazılan bir mektupla durumun düzeltilmesine yardımcı olması istirham olmuştu. Hemşehrimiz Ali Ihsan Göğüş’e gönderilen yazı suretide Gaziantep Kültür Dergisi’nin Ocak, 1965 sayısında yayınlanmıştı. Derneğimizin yazısı derhal Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna duyurulmuş olacakki, derneğimize aşağıda mektup gelmiştir:

TRT

Türkiye Radyo-Televizyon kurumu Ankara Radyosu Müdürlüğü

Merk. Prg. Da. Başk.

Sayı: 264/643 21.01.1965

Konu: Gaziantep Radyo Hk.

Gaziantep Kültür Derneği Başkanlığı Hükümet Konağı karşısı, Park Sok. No.23

Gaziantep.

İLGİ

12.12.1964 gün ve 2046/51 sayılı yazı K.

Yazınız büyük bir dikkat ve saygı ile incelendi. İl radyolarımızın büyük bir çoğunluğu ne yazık ki yeteri kadar radyo yazarından, radyo programcısından, radyo yöneticisinden yoksundur. Çünkü Yurdumuzda radyoculuk, henüz bir meslek disiplini içine alınabilmiştir.

İl radyolarının, merkezden yollanan müzik ve söz programları ile desteklenmesine karar verilmesinin, sayın derneğinizin de haklı bulacağı çeşitli nedenleri vardır. Ancak Gaziantep gibi kültürlü ve uyanık bir çevrede yetişmiş radyo yöneticilerinin bulunması, bu çeşitli nedenlere rağmen Gaziantep Radyosuna belli bir oran içinde yayın yetkisinin verilmesini mümkün kılmıştır.

Bu koordinasyonun bölgeniz için hayırlı ve yararlı olmasını diler, saygılarımı sunarım.

Cevat Menduh Altar Genel Müdür.Y.

Yukardaki mektuptan anladığımıza göre: Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu, bölgelerin kültürel kalkınmasını yavaşlatan hatalı görüşünde ısrar etmektedir. Durum düzeltilmesse, Radyo abonelerimizin yazacağı mektuplarla Kurumu uyarmağa çalışması, ilgililere devamlı başvurması gerekmektedir.

H.Y