Derneğimizin 34 Numaralı Kitap Ve Buroşür Yayını Gaziantep’in Kurtuluş Yıldönümünde Yayınlanacak

(Gaziantep Savunmasında Şehit Şahinin yeri) isimli Gaziantep Kültür Derneğinin 34 numaralı kitap ve buroşür yayını Gazianteb’in Kurtuluşunun 41.nci yıldönümü olan 25 Aralık 1962 günü Sağlık Müzesinde yapılacak Gaziantep Savunması ile ilgili fotoğraf ve kitap sergisinde satışa çıkarılacaktır. Kitapçık hakkında fazla bilgi dergimizin 267 ve 268 nci sayfalarında verilmiştir.

Filimle Halk Eğitim Kolumuzun Çalışmaları

Abdullah Özer ile H. Uğurol Barlas tarafından, Gaziantep şehrinde Köy Ebe okulunda, Cezaevinde ve muhtelif yerlerde öğretici filimler gösterilmiş ve çeşitli konferanslar verilmiştir.

Gaziantep’te Sosyal Araştırma Merkezi Kurma Çalışmaları İlerliyor

Gaziantep İmam Hatip Okulu civarında bulunan, üç odalı ve bir holü bulunan mülkiyeti Belediyeye ait olan bir binanın, Sosyal araştırma merkezi yapılmak üzere İstanbul üniversitesine bağışlamanın mümkün olacağı Sayın Valimiz Salih Tanyeri tarafından derneğimize bildirilmiştir. Derneğimiz de, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Enstitüsüne durumu duyurmuştur. Üniversitenin vereceği karar ilgi ile beklenmektedir.

Gaziantep Kültür Dergisinin Beşinci Cilti Tamamlandı

Aralık 1962 sayısı ile Gaziantep Kültür Dergisinin 5 nci cilti tamamlanmıştır. Ocak 1963 ayında 1962 yılı sayılarını içine alan beşinci cilt, ciltli olarak satışa çıkarılacaktır.

Gaziantep Köy Ebe Okulu Kitaplığına Derneğimiz Yardım Yaptı

Gaziantep Köy Ebe Okulunda kurulan kitaplığa, faydalı eserlerin satın alınması için derneğimiz tarafından para yardımı yapıldığı gibi dernek yayınlarından da bir takım hediye edilmiştir.

Sayın Osman Meriç’in Derneğimize Gönderdiği Mektuplar

12 Ekim 1962 günü yeni vazifesine gitmek üzere Gaziantep’ten ayrılan eski Valimiz Osman Meriç şerefine derneğimiz tarafından II Ekim 1962 günü öğle üzeri Yeni Kulüpte yemekli bir toplantı tertip edilmiştir. Yemekte, dernek idarecileri ve yeni Valimiz Sayın Salih Tanyeri ile hasbıhallerde bulunan Sayın Osman Meriç, yurdumuzun kalkınması ile ilgili prensipler üzerinde durmuştu. Valiliği zamanında Derneğimizin çalışmalarına kolaylık sağlıyan Sayın Osman Meriç, Gaziantepten ayrıldıktan sonra da derneğimizle ilgisini kesmemiş mektupları ile idarecilere manevî destek olmuştur.

Sayın Osman Meriç’in 25.10.1962 tarihli mektubundan birkaç cümleyi aynen aşağıya alıyoruz: (İlme hizmet için samimî gayretlerini müşahade ettiğim Kültür Derneğinin fedakâr ve feragat sahibi idarecilerine karşı hürmetim sonsuzdur. Gaziantep’in Kültür hayatı ile yakından ilgileneceğim. İlmin her türlü terakkiye öncülük edeceğine inandığım için yapacağınız Kültür hamlelerinden Gaziantep namına sevinç duyacağım. Kültür Derneği bünyesinde tanıdığım M. Ali Budak, Abdullah Özer, Hulusi Yetkin, C. Cahit Güzelbey, Şakir Sabri Yener, Mustafa Güzelhan ve Mehmet Salmaz ile diğer idealistler gurubuna sonsuz hürmetlerimi ulaştırmak lütfunda bulunursanız minnettarınız olurum.)

Ömer Asım Aksoy'un Konferansı

13Ekim1962 günü derneğimizin aracılığı ile tertip edilen, Sayın Ömer Asım Aksoyun Türk dili konusundaki konferansı hakkında fazla bilgi ve fotoğraflar dergimizin Kasım. 1962 tarihli nüshasında yayınlanmıştır.

Elmalı Köprüsü Civarı İle Belkıs Harabelerinde Araştırma Gezileri Yapıldı

Derneğimiz tarafından 11.11.962 günü Kilis Gaziantep asfaltında Şahin bey şehitliğinin bulunduğu Elmalı Köprüsü ve civarına; 25Kasım 1962 Pazar günü de Fırat kenarında bulunan Belkıs harabelerine olmak üzere iki gezi yapılmıştır. Gezide birçok fotoğraflarla durum tesbit edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanı Şerefine Bir Çay Verildi

5Aralık1962 günü Gaziantabe gelen Milli Eğitim Bakanı Sayın Şevket Raşit Hatipoğlu şerefine Karakedi pasta salonunda derneğimiz tarafından bir çay verilmiştir. Çayda Milletvekilleri, Senatörlerimiz, Valimiz Salih Tanyeri, Milli Eğiti ileri gelenleri, Basın ve Kültür Derneği idarecileri hazır bulunmuştur. Dergimizin 275 ilâ 276 ncı sayfalarında suretini yayınladığımız muhtıra ile dernek yayınlarından bir takım bakana hediye edilmiştir. Başkan yardımcısı Hulusi Yetkin tarafından muhtıra esasları açıklanmıştır. Millî Eğitim Politikasının değiştirilmesi gerektiği konusunda ısrarla durulmuştur.

İl Radyosunda Kültürel Olaylar Ve Yayın Saati Konulması İstendi

Gaziantep il Radyosunda onbeşer günde bir defa yayın saati ile Kültürel olaylar saati konulmasını ve bu saatlerin idaresinin darneğimize bırakılması için derneğimiz tarafından gerekli müracaat yapılmıştır. Yayın saatinde Gaziantep ile ilgili en son yayınlanan yayınların tanıtılması, Kültürel olaylar saatinde ise Gaziantep il halkı ile ilgili kültürel haberlerin duyurulması amacı güdülecektir.

H. Y