“Gaziantep Folkloru” İsimli Eser, Gaziantep’in Bilgiye Önem Veren Çevrelerinde Büyük İlgi İle Karşılandı

Ferruh Arsunar tarafından derlenen, Milli Eğitim Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Umum Müdürlüğü tarafından yayınlanan (Gaziantep Folkloru) isimli eser Millî Eğitim yayınevlerinde satışa çıkarılmıştır.

Eserde: Gaziantep şehri ve çevre köylerinde düğün âdetlerinde, toplantılarda söylenen türküler, destanlar, ağıtlar, ilâhiler, halaylar, musikili halk hikayeleri yer almaktadır. Birçoğu ilk defa yayınlanan bu manzumelerin notaları da eserde yer almıştır.

Kilis İlçesi Tarih ve Coğrafyası İleİlgili Bir Kitap Hazırlandı

Şinasi Çolakoğlu tarafından hazırlanan (Kilis) isminde tarih coğrafya kitabi 12.6.962 tarihli Kent gazetesinde tefrika edilmiye başlanmıştır. Kent gazetesinde ayrıca Kilis Amerikan Asma fidanlığını ve Kilis bağcılığını tanıtan bir yazı serisi de yayınlanmıştır.

Haber Gazetesi Yayına Başladı

Yeni Ülkü gazetesi, isim ve idare değişiklik geçirerek, büyük boyda, günlük olarak (Haber) adı altında 16.6.962 tarihinden itibaren yayına başlamıştır.

Gaziantep’te Yeni Bir Dergi

Gaziantep, Maraş, Urfa illeri Tabip Odaları birliği tarafından, 3 ayda bir yayınlanmak üzere (Tıp) adında bir dergi yayınlanmaya başlanmıştır. İlk sayısı (Mayıs.1962) tarihini taşıyan bu dergide bölgemizle ilgili çok önemli sağlık bilgileri yer almaktadır. Tıp dergisi ile birlikte Gaziantepte yayınlanan bilgi dergilerinin sayısı üçe çıkmıştır: Gaziantep Kültür, Gaziantep’i Tanıtıyoruz ve Tıp.

Gaziantep Fıstığını Koruma Derneği Tüzüğü Yayınlandı

12.6.962 tarihli sabah gazetesinde (Gaziantep Fıstığını Koruma Derneği) tüzüğü yayınlanmıya başlanmıştır. Yeni derneğin amacı, tarımsal ve ekonomik alanda Antep Fıstığının yetişmesini teşvik etmek, teknik usulleri öğrenmek, hastalık ve zararlılardan korunmasını temin etmek, iç ve dış pazarlarda satmaktır.

Gaziantep’in Karşıyaka ve Yeşilova Mahallesi Güzelleştirme Derneği Kuruldu

Gaziantep şehrinde İstasyonun kuzeyindeki mahallelerin güzelleştirilmesi için mahalle sakinleri bir dernek kurmuş ve dernek tüzüğü 3.6.962 tarihli Sabah gazetesinde yayınlanmıştır.

1962 Yılında Gaziantep İli Yollarına 878.660 TL Tahsis Edildi

514.150 T.L. Nafia Vekâletince, 364.510 Özel İdarece ayrılan tahsisatla 148 Km. lik il yolları 52 Km. lik köy yolları yapılacağı (Haber) gazetesinde neşredilmiştir. Yapılan il yolları: (Kilis-Polateli), (Yona-Alimantar), (Alimantar-Kilis), (Karkamış-Nizip).

İslahiye Çakmak Köyünde Yapılacak Gölet İhaleye Çıkarıldı

Gaziantep Topraksu Ekibi Başmühendisliği tarafından Çakmak köyünde yapılacak 74.581.83 keşif bedelli gölet işi ihaleye çıkarılmıştır.

H. Y.

Fotoğraf: TEMEL ATMA: 1962-1963 ders yılında tedrisata başlamak üzere beş köyde yapılacak okulların temelleri 26-6-1962 tarihinde merasimle atılmıştır. Şehirden kalabalık bir kafileyle köylere gidilmiş temellere ilk harçlar konulmuştur. Aşağı küçük Karacaviran köyünde sayın Vali Osman Meriç temele ilk harcı koyarken.

Fotoğraf:BAYRAM: Okul temelinin atılma günü köylüler için bir bayram günü olmuştur. Köylüler okulun yapılacağı yeri süslemişler taklar yaparak vecizeler asmışlardır. Merasime iştirak eden davetliler süslenen yerde köylülerle birlikte görülmektedir. (26.6.962 Suriye Sınırı civarı)