GAZİANTEP İMAM HATİP OKULU VE ÖĞRENCİ YURTLARI YAPTIRMA DERNEĞİNE GAZİANTEP BELEDİYESİ BİR ARSA TEMİN ETTİ

Saçaklı Camii civarında Belediyeye ait bir arsa İmam Hatip Okulu ve Öğrenci Yurdu yaptırılmak şartıyla yeni kurulan derneğe verilmiştir.

MEZBAHA KAHVESİ İLK OKUL OLDU

Belediyeye ait Mezbaha kahvesi Maarife kirayı verilmiş ve 5 sınıflı bir okul tedrisata başlamıştır.

GAZİANTEP GAZETESİ YAYINLANMAYA BAŞLANDI

2 Mart 1960 tarihinden itibaren Gaziantep C.H.P. organı olarak (Gaziantep) isimli haftanın Çarşamba ve Cumartesi günlerinde yayınlanacak bir gazete çıkmaya başlamıştır.

GAZİANTEP SANAYİ ÇARŞISI İNŞAATI HAZIRLIĞI

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları için Emlak Kredi Bankası tarafından Gaziantep Genel Evler kuzeyinde yapılacak sanayi çarşısı inşaatının bütün şartları tesbit edilmiştir.

KEFERDİZ İKİZ KUYUSUNDA ROMA DEVRİNE AİT ŞİMDİYE KADAR EŞİNE RASLANMIYAN BİR MOZAİK BULUNDU

Köylülerin odun keserken keşfettikleri mozaik çok geniş olup yedi renk üzerinde keklik, tavuz kuşu, asma üzüm salkımı ve yaprakları gibi birçok motiflerin çok canlı olarak sıralandığı tesbit edilmiştir.

GAZİANTEP İLİ CAMİLERİNE 100.000 LİRA YARDIM YAPILDI

Gaziantep ilindeki tamire muhtaç veya inşa halinde bulunan camilere 100.000 lira yardım yapılmıştır.

GAZİANTEP’İ ZİYARET EDENLER

Mart 1960 ayı içinde Devlet Vekili İzzet Aksal, Erkânı Harbiye-i Umumiye Reisi Orgeneral Rüştü Erdelhun; Adliye Vekili Esat Budakoğlu, Gaziantep Milletvekilleri, Konya Milletvekili Remzi Birant Gaziantep’te tetkiklerde bulunmuşlardır.

1960 BÜTÇE GAZİANTEP’TE YAPILACAK İŞLER BÜYÜK İLGİ UYANDIRDI

Gaziantep İli Karayollarına 3 milyon lira tahsisat gelmesi, köy içme suları için 1,5 milyon lira, köy okulları için 2,5 milyon tahsis edilmesi, yeni kurulan mahallelerin tapu yol su ve elektrik davasının halledileceği haberleri gazetede geniş yer kaplamıştır.