Gaziantep Belediyesinin 1959 Yılında Derneğimize Yapacağı Yardım

Gaziantep Belediye Meclisi 1959 gider bütçesini görüşürken 4 Mart 1959 tarihli oturumunda Gaziantep-Kültür Derneği Yardım Şubesine 10.000; Kültür Şubesine 5.000, yurt işlerine 5.000 lira tahsisat ayırmıştır.

Gaziantep’in Kültür ve sosyal yardım davalarına büyük ilgi gösteren Belediye Başkanımız sayın Necmi Bayram ile encümen ve şehir meclisi üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Gaziantep Hususi Muhasebesinin Derneğimize 1959 Yılında Yapacağı Yardım

Gaziantep Hususi Muhasebesinin 1959 yılında Kültür Derneğine yardım olmak üzere 3.000 lira tahsisat ayırdığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Valimiz sayın Hıfza Ege’ye ve Özel İdare Meclisi üyelerine en derin hürmet ve teşekkürlerimizi sunarız.

Oğuzeli ve Nizip Belediyelerinin Kültür Derneğine Yardımları

Kültür Derneği Tarihinde ilk defa olarak 1959 mali yılında Oğuzeli ve Nizip Belediyeleri sayın başkan ve idarecilerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Derneğimizin Yardım Şubesi Haberleri

8 Mart 1959 tarihli Merkez Yönetim Kurulu toplantısında derneğimizin mali durumu ve çalışma proğramı gözden geçirilmiş ve bazı prensip kararları alınmıştır. Halen yardım gören 25 öğrenciye yardımın devam etmesi ve yeniden yardım kararı verilmemesi karşılaştırılmıştır. Borçlu öğrencilerden borcunu vaktinde ödemiyenlerin hepsinin mahkemeye verilmeleri için başkanlığa yetki verilmiştir.

Mehmet Akif’i Anma Günü

1 Mart 1959 Pazar günü saat 14’de Öğretmen Okulu Müsamere Salonunda derneğimiz (Mehmet Akif’i anma günü) tertip etmiştir. Kalabalık bir dinleyici kitlesinin takip ettiği toplantıda Dernek Başkanı Hulûsi Yetkin Kültür Derneğinin çalışmalarından bahsetmiştir. Mustafa Yazgan Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, fikirleri, eserlerinden bahseden çok beğenilen bir konuşma yapmıştır. Mustafa Yazganı takiben liseli gençler tarafından Mehmet Akif’in şiirlerinden örnekler okunmuştur.

Kitaplık Kolumuz Zenginleşiyor

Gaziantep’le ilgili her türlü kitap, broşür, dergi, gazete, fotoğraf ve yazıları bir araya toplayıp tasnif edecek saklıyan kitaplık kolumuz gelişmektedir. Kitaplık kolumuz, vatandaşların Gazianteple ilgili her türlü sorularına, doğru ve tatmin edici cevap verecek duruma gelmiye başlamıştır. Son günlerde kitablık kolumuza Karşıyaka İlkokulu Başöğretmeni sayın Hüseyin Ersürmeli ile sayın Rıfat Uygur’un çok kıymetli bağışları olmuştur. Bu bağışlarla pek nadir eserler ile hiç bulunmuyan gazete koleksiyonlarına Kitablık Kolumuz sahip olmuştur.

Kültür Derneği’nin Mart 1959 Ayında Satışa Çıkacak Yeni Yayınları

Ömer Asım Aksoy’un hazırladığı (Hasan Ayni ve Nazm-ül-Cevahir) isimli eseri takiben Mart 1959 ayında 2 küçük eser daha satışa çıkacaktır. Bunlardan birincisi (Kurtuluş Destanı) ismini taşımaktadır. Gaziantep’in en meşhur destan, türkü ve şiirleri bu küçük broşürde bir araya getirilmiştir. İkinci eser (Şehit Şahin) ismini taşımaktadır. Şehit Şahin’in ölüm yıl dönümü münasebetiyle yayınlanan bu eser, Şehit Şahin hakkında şimdiye kadar yayınlanan bilgi ve şiirlerden seçmeleri bir araya toplamaktadır.

Gaziantep Halk Masalları Toplanacak

Gaziantep Kültür Derneği Yayın Kolu Gaziantep Halk Masallarını bir kitap halinde toplamaya karar vermiştir. İlk ve orta öğretim öğrencilerinin de katılacağı bir kompozisyon yarışması pek yakında açılacaktır.