Bütün yurtta önemle ele alınmış olan “Köy kalkınması” çalışmalarına Gaziantep’te de başlanmış, ön çalışmalar olarak Vali Salih Tanyeri’nin öncülüğü ile bir “Köye Gidiyoruz” kültür kervanı teşkil edilmiştir.

Kervan, Vali veya vekilinin başkanlığında: Maarif müdürü, Sağlık Müdürü, Teknik Ziraat Müdürü, Veteriner Müdürü Ana-Çocuk Sağlığı baştabibi, Doğumevi baştabibi, Halk eğitim müdürü, Kültür derneği başkanı, Halkevi başkanı, Ana-Çocuk sağlığı ile, Ebe okulu öğrencileri ve Trahom hastahanesinden müteşekkil sağlık ekipleriyle köylere gitmiş çalışmalar yapmıştır.

Daire müdürleri, kendi konularında köylülere bilgiler vermişler, suallerini cevaplandırmışlar, sağlık ekipleri de köy halkını muayene ve tedavi edip ilâç, sabun vesaire dağıtmışlardır.

Okunup tekrar iade edilmek üzere Halkevi tarafından kitaplar verilmiş, öğretici filmler şubesince de filmler gösterilmiştir.

Köylülerin istek ve ihtiyaçları tesbit olunarak imkânlar dahilinde yerine getirilmesine çalışılmıştır.

20/1/1964 ilâ 4/4/1964 tarihleri arasında: Beylerbeyi, Bedirkent, Karakuyu, Kazıklı, Kapçağız, Ulumahsere, Büyükaraptar, Yamaçoba, Güreniz, Taşlı Rumevlek, Nurgana, Sazgın, Küçük Kızılhisar, Zevkir, Hıyam, Keret, Lohan, Güceği ve Eylen köylerine gidilmiştir.

Ancak; bu gidişler fazla bir verim sağlamamış, konuşulanların çoğu lâfta kalmış, tesbit olunan istek ve ihtiyaçlar da çeşitli sebeplerle yerine getirilememiştir.

Çalışmalara daha iyi yön vermek ve rasyonel bir çalışmayı meydana getirmek amacıyle ve yine Vali Salih Tanyeri’nin öncülüğü ile bu defa “Köy Kalkınmasını Teşvik ve Temin Derneği” kurulmuştur.

Bu dernek, halen çalışma hazırlıklarını yapmakla meşguldür, imkânlar da sağlandığı takdirde derneğin olumlu çalışmalar yapacağı ve köy kalkınmasına faydalı olacağı ümit edilmektedir.