Eylül 1962 ayı sonunda, Şakir Sabri Yener’in anlattığı, Hulûs! Yetkinin hazırladığı (İncilipınar), GaziantepKül tür Derneği Kitap ve Buroşür yayınlarının 33ncü eseri olarak yayınlandı.

248 sayfalık ve yirmidört fotoğrafla süslü (incilipınar) isimli eser 6 lira fiyatla satışa çıkarılmıştır. Eser, geniş yankı uyandırmış, Ankara ve İstanbul basınında, mahalli basında yer almış, Kültür Derneğine yurdun her yönünden siparişler gelmiştir Bu arada Milli Eğitim Başkanlığı Yayın Müdürlüğü’de 1963 mali yıl başında eserden satın alacağını bildirmiştir. İncilipınar’ın Hulusi Yetkin tarafından yazılan (önsöz) kısmını 16 bölüm takip etmektedir.

Önsöz kısmından ilk paragrafı aynen aşağıya alıyoruz:

(Bu kitapta sayın Şakir Sabri Yen er, hayatını ve hatıralarını anlatmaktadır. Gerçekte ise Şakir Sabri Yener’in gözü ile ondokuzuncu asır sonlarından 1962 yılına kadar, Gaziantep’in sosyal hayatı ve bilhassa maarif ve fikir yönü aksettirilmeye çalışılmıştır. Bu kitapta Şakir Sabri Yenerle birlikte Antep medreselerinde okumuş gibi olacağız, ilk defa Antepte açılan batılı anlamda öğretmen Okulunun havasını koklıyacağız, Antep savaşını yaşıyacak ve Cumhuriyetin ilk yıllarında Antep halkının sosyal ve siyasi hayatında bir gezinti yapacağız, okullarında okuyacak, halkın sevinç ve sıkıntılarına ortak olacak, Gaziantep kültürüne hizmet edenlerin arasında yaşamış gibi olacağız. Sözün kısası bu kitap, Gaziantepli bir öğretmen ve yazarın dilinden, Gaziantep’in son yetmiş yıllık hayatından gerçeklerden bazılarını tesbite çalışmaktadır.)

Önsözü takip eden 16 bölüm başlıkları sırası ile aşağıya çıkarılmıştır. Her bölüm bir çok küçük kısımlara ayrılmıştır.

1) Aile çevrem

2) Çocukluğum

3) Medreseler ve medrese hayatım

4) Antep öğretmen Okulunda öğrenci iken yeni hayat görüşüm (1910—1913)

5) Yona ilkokulunda öğretmen ve müdürlüğüm

6) Evlenişim

7) Kuıtuluş Savaşında (1919 1921)

8) Cumhuriyetin ilk yıllarında öğretmenliğim (1921-1929)

9) Gaziantep hakkında bilgi araştırma ve toplamaya başlamam

10) 1930 ilâ 1951 yılları arasında devamlı başöğretmenliğim

11) Başpnıar Dergisi ve ben

12) İkinci Cihan harbinde Gaziantep’te halkın çektiği sıkıntılar

13) Emekli olduktan sonra

14) Bazı Gaziantep gazetelerinde çıkan yazılarım

15) Gaziantep Kültür Derneği ve ben

16) Çocuklarım, torunlarım ve iç âlemim

G Kültür.