Yirmi yıl kadar önce Gaziantep, ilkokul alanında, Türkiye’nin en geri kalmış illerinden sayılırdı. Nüfus ve ekonomik hayat bakımından ülkemizin 66 ili arasında, Cumhuriyetten bu yana daima 7 nciliği korumuş bir şehir iken, Eğitim Öğretim kuramlarında, sonuncular içinde yer almak tezatlı bir durum yaratmaktaydı. Kurtuluş Savaşında ve ekonomik kalkınmada örnek olmuş bir kent için bu üzücü bir olaydı.

Bugün ise ilköğretim sorunu ilimizde, ortalama yüzde üçyüz bir artış göstererek hâllolma yoluna girmiş bulunmaktadır. Böylece Gaziantep Eğitim Öğretim alanında ilk hamleyi ilköğretimde yapmış ve başarı yolunu açmıştır.

İlköğretimden sonra İkinci bir hamlede Orta öğretime yönelmiştir. Gaziantep Son birkaç yıl içinde Orta Öğretim alanında-Liseden başka tek bir Kız Orta okulu bulunan kentimiz-ilgililerin ve halkımızın devamlı teşebbüsleri sonunda üç ortaokula daha kavuşmuştur. Bunlar Atatürk, Devrim ve Karşıyaka Ortaokullaradır, Şehreküstüdeki yeni ve büyük binasında öğretim yapan Atatürk Ortaokulu, Lise olmayı beklemektedir Çünkü ilgi ilerin aldığı karar sonunda Lise’den taşan 6 Birinci Sınıf bu Ortaokuldadır. Sözün kısası Atatürk Ortaokulu bir bölümüyle fiilen Lise öğretimini yapmaktadır. Güzel adının Lise olarak tescili Gaziantebin orta öğretim alanında yeni bir sevinci olacaktır.

Orta Öğretimdeki eksiklerini tamamlamıya çalışan Gaziantep 1966 yılında çok hayırlı bir teşebbüse daha girişmiştir. Teknik Okul ve Eğitim Enstitüsü gibi yüksek öğrenim kuramlarına sahip olmak.. Böylece Gaziantep’i geleceğin Güney Üniversitesinin merkezi yapmak.

Kurtuluş Savaşında örnek olan, Ekonomik Kalkınmada liderlik eden Gazianteplin Eğitim Öğretim Savaşında da başa geçeceğine inanıyoruz. Emek veren bütün aydınlara yürek dolusu saygı ve sevgiler...