Gaziantep Kurtuluş Bayramında halkımıza 50 yıl önceki maruz kalman hakiki olayları, resim, pano temsili resimlerle hazırlayan tüm okul ve özel kuruluş yöneticilerini candan tebrik etmeyi bir borç bilerek törende halkımızın coşkun tezahürat ve alkışlarına mazhar olan panoramadan sizlere ilginç gördüklerimizi şöyle sıralayalım:

1- Karşıyaka ADSIZ ilk Okulunun hazırlamış olduğu üç canlı tablodan başlamak en yerinde olur. Bu

2- Cemil Karslığil ilkokulu savaştan zaferle çıkan şanlı bayrağımızın dalgalandığı idi. Onun Kalede mahsur kalışı ve zerdali çekirdeği ile yaptıkları, görülmeye değer canlı EKMEK tablosu.

3- İstiklâl ilkokulunun büyük emeklere maldan Şehitler Abidesi panosunun hakikisi ile ayırt edilmeyen heybetini.

4- Şehit Kâmil İlkokulu’nun kale burçlarından gizlenen çetelerin canlı tablosunu.

5- Kız Lisesinin yapmış olduğu mahkem kale ve onu koruyan asker ve çetelerin canlı tablosunu

6- Erkek Sanat Enstitüsünün ‘’Sanatsız bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur.” Tezini savunan çeşitli sanat -dallarını gösteren canlı tablosu.

7- İmam Hatip Okulunun 50 yıl önceki harp sahnesini canlandırdı.

8- Atatürk Orta Okulu’nun büyük emeklere mal olan tarihi mehter takımı yanında Şahin Bey’in şehit oluşu canlı tablosu.

9- Güney Doğu’nun milli kıyafetler giydirilerek vasıtalarda halkımıza topraktan alman ürünlerin ambalaj ve değerlendirilme tablosu vardı.

10- Bunlara bir de tören başında eski mücahitlerin yaptığı hakiki harp sahnelerini aratmayacak şekildeki başa baş dişe diş harp sahnelerini eklememiz gerekir.

11- Geçit törenine saat 9.30’da İlkokul talebelerinden başlanmıştır. Baştan sona kadar 50 yıl önceki hatıraları canlandıran geçit töreni çok parlak geçmiştir.

Bnua müteakiben orta dereceli lise ve öğretmen okulu çeşitli dövizlerle günün hatıralarını halkımıza sunmuştur. Okulların geçişinde sonuncu olan Gaziantep Eğitim Enstitüsü ellerindeki okul amblemi ile halkımız tarafından çılgınca alkışlanmıştır.