Fotoğraf: ZAFER VE HÜRRİYET SEVİNCİ: Öğretmen Okula her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlama gününe büyük önem vermiş olarak iştirak etmiştir. Bir treyler üzerine büyük emek ve çalışmayla yapılan Portatif kale ve etrafındaki mücahitlerle Zafer ve hürriyet sevincini sembolize etmiştir. Tören alanına bir jeepin çektiği sembol geldiğinde etrafa sis bombaları atılmış, sembol siste kaybolmuştur. Sis dağıldığında yerden 7,5 metre yüksekteki kale burçlarında Türk bayrağı’nın dalgalandığı ve güvercinlerin uçuştuğu görülmüştür. Ayın anda sembolün altında gizlenmiş olan bir Millî oyun ekibi sevinç ifadesi olarak davul zurna ile oyunlara başlamıştır. Saniyeler içinde olan bu hareketler seyircileri büyük heyecana getirmiş, Halk dakikalarca tezahüratta bulunmuştur. Yanda ve alttaki resimlerde birinci ve ikinci safhalar görülmektedir.

Fotoğraf: AND: Gaziantep savaşının başlangıcında Antepliler toplanarak “Antepli ölür esir olmaz” andını içmişler ve savaşı idare edecek “Hey’et-i merkeziye„yi kurmuşlardır. İçtikleri and, kalplerindeki inanç ve imanla Acı günleri geçirip 6.000 şehit kaniyle Hürriyeti ve Gaziliği kazanmışlardır. Resimde, Karşıyaka Okulu müdürü Kadri Karababa, Hürriyet Okulu müdürü Hüseyin Ersürmeli ve Saçaklı Okulu müdürü Doğan Ozkarslı’nın ilkokullar adına sembolize ettikleri bu tablo, Halkın önünden geçerken.

Fotoğraf: AYNI HEYECAN: Kurtuluşunun 41. yıl dönümünde bütün Gaziantepliler O günün heyecanını aynen yaşadılar. Resimde Tribün önünde canlandırılan bir savaş sahnesi görülmektedir.