Karayılanı Törenle Andık

Gaziantep savaşının bayrak şehitlerinden Karayılanın 45 nci ölüm yıl dönümü münasebetiyle 25 Mayıs 1965 günü saat 17.?9 arasında Gaziantep Kültür Deneği tarafından bir anma töreni düzenlenmiştir. Karayılanı anma törenlerinin birincisi olan bu toplantı, Karayılanın mezarının bulunduğu Şıh camiinde yapılmıştır Törene, garnizon kumandanımız başta olmak üzere yüze yakın subay, eski muharipler, Gazi ve mücahitler, Belediye başkan ve mensupları, yüzlerce Gaziantepli katılmıştır. Davetlilere Kültür Derneği tarafından Karayılan kitabının ikinci baskısı dağıtılmıştır. Törene Belediye bandosunun çaldığı İstiklal marşı ile başlanmış dernek başkanı M. Ali Budak bir açılış konuşması yapmıştır Hulûsi Yetkin, Karayılanın hayat hikayesini anlatmış, Mehmet Solmaz da Karayılanın hayatından anıları canlandırmıştır. Gençler, Karayılanla ilgili destan ve şiirler okumuşlardır. Şıh camisi avlusunu dolduran bine yakın Gazianteplinin takip ettiği törenden izlenimleri, Gaziantep radysu akşam yayınlarında halkımıza duyurmuştur. Belediye başkanı İbrahim Tevfik Kutlar, Belediye şehir meclisi üyelerinden Kamil Ocak. Avukat Ekrem gökçek, Karayılanın mezarının yeniden yapımı için şehir meclisine teklifte bulunacaklarını beyan etmişlerdir. Törende, Karayılanın yakın akrabaları davetlilere tanıştırılmıştır.

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Alı̇ Uygur Bir Konferans Verdi

Türk Ocakları Genel başkan yardımcısı, Kilisli hemşehrimiz Ali Uygur’un Gaziantep iline gelişlerini fırsat bilen Gaziantep Kültür Derneği, sayın Ali Uyguru Kilisten Gaziantep’e davet etmişter. 13 Mayıs 1965 perşembe günü akşam Gaziantep Öğretmen okulu konferans salonunda yapılan toplantıya, Kilisten de kalabalık bir dinleyici kütlesi katılmıştır. Türk milliyetçiliği açısından Fener patrikhanesi ve Kıbrıs konulu konferans büyük bir ilgi ile takip edilmiştir. Fener Patrikhanesinin tarihçesinden. Osmanlı-Türklük, Rus emperyalizminden bahseden Ali Uygurun konferansı derneğimiz tarafından teybe alınmıştır. Günümüzün aktüel konularını Türk milliyetçiliği açısından inceleyen Ali Uygurun konuşmasını, Gençlik Sesi gazetemiz de zaman zaman halkımıza duyuracağız.

Gençlik Sesi Gazetemiz Sık Sık Yayınlanacak

Gaziantep Kültür Dergisinin bir kısım okuyucularının araştırma yazılarına dergide daha geniş yer verilmesini ısrarla istemeleri ve diğer bir kısım okuyucularımızın ise Kültür Dergisinin günün aktüel konularına değinerek Türk milliyetçiliği açısından yurt davalarını ele alan yazılara daha geniş yer avrılmasını devamlı dilemeleri üzerine. Gaziantep Kültür Dergisine parallel olarak Gençlik Sesi gazetesinin de devamlı yayınlanması uygun görülmüştür. Yeni duruma göre Kültür Dergisi, sosyal araştırma yazılırına tahsis edilecek, Gençlik Sesi gazetesinde ise günün fikir cereyanlarını milliyetçilik açısından inceliyen yazılar yer alacaktır Gençlik Sesinin yeni hüviyetiyle ilk sayısı Haziran 1965 ayında yayın anacaktır.