Gaziantep'te kültürel konuda çalışmalarda bulunan dernekler içinde en fazla üyesi bulunan Gaziantep Kültür Derneğinin 1964 yılı genel kurul toplantısı, 2. Ağustos. 1964 Pazar günü Öğretmen okulu konferans salonunda yapılmıştır. 1963-1964 çalışma devresi Yönetim Kurulunun bazı üyeleri arasında bulunan anlaşmazlık sebebiyle, genel kurul toplantısına büyük bir üye topluluğunun katılacağı tahmin edilmekte idi. Gerçekten genel kurul toplantısına 333 üyenin katılmış olduğu yoklama neticesinde anlaşıldı. Derneğin kayıtlı 1177 üyesinden 333 üyenin katıldığı bu kongrenin iki önemli özelliği olmuştur. Birinci özelliği, Gaziantep tarihinde kültürel konuda çalışan bir dernek kongresine bu kadar çok sayıda vatandaşın katılmasının ilk defa olmasıdır. Kongrenin ikinci özelliği ise, 17 yıllık Kültür Derneği tarihinde yapılan yirmiden fazla genel kurul toplantısı içinde 2. Ağustos. 1964 tarihli kongrenin en çok üyenin katıldığı toplantı bulunmasıdır. Kongreyi Yönetim Kurulu adına Hulusi Yetkin açtı Kongre başkanlığına Avukat Şevket Olcay, ikinci başkanlığa Ahmet Karakaş seçildiler. Sekreterliklere; işlerin çokluğu göz önünde tutularak yardımcılarla birlikte 8 kişi seçildi: Üniversite öğrencilerinden Mustafa Şiraz, Diyarbakır eğitim enstitüsü öğrencilerinden Abdurrahman Bayram, İstanbul edebiyat fakültesinden Sami Kanalım, Makinist Zeynel Bakkaloğlu, Dişçi fakültesinden Necdet Akşamoğlu, Öğretmen okulundan Mehmet Ak, Üniversite öğrencilerinden Ali Özustaoğlu, Gaziantep Lisesinden Aziz Kavcı sekreterliklere seçildikten sonra başkan tarafından gündem dkundu. Atatürk ve şehitler adına saygı duruşunda bulunuldu. Merkez Yönetim Kurulu adına Hulusi Yetikn taragından yıllık çalışma raporu okundu. Yönetim kurulu içinde Abdullah Özer, M. Oğuz öğüş gurubu ile kendisi arasında fikir ihtilafına kısaca dokunan Hulusi Yetkin seçildiği takdirde derneğin milli konularda daha hassas bir tutum içinde yönetilmesine çalışacağını bilirtti ve şiddetle alkışlandı. Yönetim Kurulu raporuna takiben denetleme kurulunun hazırladığı ve Mustafa Özsaraç, Mecdi Bilge, Yılmaz mazıcı imzalı iki rapor okundu. Dernek varlığının 15.00 TL nı bulunduğunu, hesapların takdire layık şekilde tutulduğunu açıklayan raporlar üzerinde konuşan Durdu Akınal, Şıh Mehmet Saki, kongreye katılmayan Abdullah Özer, M. Oğuz Göğüş gurubunun tutumunu tenkit ettiler. Derneğin en yüksek organı huzurund, bir davaları varsa savunmaları gerekirdi dediler. Mustafa Bakkaloğlu gösteri koluna daha fazla önem verilmesi fikrini savundu. Yönetim kurulu ibra edildikten sonra seçimlere geçildi. Yönetim kurulu, denetleme kurulu, haysiyet divanına aday olmak istiyenlerin isimleri tahtaya yazıldı. Her üye gizli oy ve yazılı olarak oylarını kullandı. Seçimlerde 250 üyenin oy kullandığı anlaşıldı.

Yönetim kurulu asil üyeliğine:

Avukat Hulusi Yetki: 244 oyla

Avukat Cemil Cahit Güzelbey 221 oyla

Belediye başkan yardımcısı

M. Ali Budak 150 oyla

Öğretmen Ali Bilen 153 oyla

Halıcı Halit Ziya Biçer 131 oyla

Gazeteci İlhan Ayberk 124 oyla

Emekli öğretmen Mustafa Güzelhan 12 oyla

Seçildiler. Yönetim Kurulu yedek üyeliğine ise sırası ile:

Öğretmen Mehmet Solmaz: 112 oyla

Cevdet Dalar: 95

Emekli öğretmen Cemil Güçyetmez 90 oyla

M. Nuri Öztaş: 95

Mustafa Bakkaloğlu: 67

İbrahim T. Kutlar: 58

M. Ali Anlar: 41

seçildikleri anlaşıldı.

Denetleme kurulu asil üyeliklerine sırası ile: Haşan Karakaş, A.Mecdi Bilge, Sait Söylemez, yedek üyeliklere ise: Mustafa Özsaraç, Yılmaz Mazıcı, Burhan Elbeyi seçildiler.

Haysiyet divanı asil üyeliklerine: Şevket Olcay, Durdu Akınal, Abdülbaki Özsimitçi, Şıh Mehmet Sakioğlu, Ahmet Karakaş» yedek üyeliklere ise: Kâmil Ocak, Necip Şenyücel, Muazzez San, Durmuş Karaca ve Sait Özkaya’nın seçildiği anlaşıldı.

Yeni yönetim kurulu ilk toplantısında iş bölümü yapmış, başkanlığa: M.Ali Budak’ı, Başkan vekilliğine Hulûsi Yetkin’i, Sekreterliğe Ali Bilen’i, Muhasipliğe H. Ziya Biçer’i, seçmiştir. Kültür Dergisi’nin yönetimi işi de Hulûsi Yetkin ile H. Ziya Biçare verilmiştir.