21 Şubat 1960 günü Gaziantep Kız Enstitüsü kütüphanesinde Filarmoni derneğinin üçüncü genel kurul toplantısı yapıldı ikinci genel kurul başkanı Hulûsi Yetkin, üçüncü genel kurulda da kongre başkanlığına seçildi. Aşağıya yönetim kurulu raporunu aynen alıyoruz:

İkinci genel kurul toplantısını 22 Şubat 1959 tarihinde yapan derneğimiz, geçen bir yıl içinde aşağıda açıklanan çalışmaları yapmıştır:

A - KONSERLER

1- Yönetim kurulumuz geçen çalışma yılında altısı açıklamalı plak, birisi koral ve enstrümantal olmak üzere 7 konser tertiplemiştir.

2- Bu konserlerde özet olarak şu çeşit eserler dinletilmiştir:

a) 1 Senfoni

b) 4 Keman Konçertosu

c) 1 Piyano Konçertosu

d) 6 Senfonik Şiir

e) 1 Uvertür

f) 4 Operadan seçmeler

g) 6 Koral parça

h) 2 Suit

i) 3 Lied

j) 9 Çeşitli eser (Tek keman veya piyano için)

3- Yönetim Kurulumuz yukarda özeti verilen eserleri en iyi icralariyle ve en şöhretli virtüözlerinden vermiş ayrıca konserlerin akışını bozmamak için eserleri müzik bandlarına alarak üyelerine sunmuştur.

4- Derneğimiz Lise Müzik Öğretmeni Sayın Ferit Ginol ve Korosunun katılmasıyla kurduğu vokal ve enstrümantal bir toplulukla 3 ay süren bir çalışmadan sonra başarılı bir koro ve enstrüman konserini şehrimiz sanatseverlerine 27 Mayıs 1959 tarihinde sunmuş bulunmaktadır.

B - MÜZİKLİ FİLİMLER

Yönetim Kurulumuz, şehrimiz sanatseverlerinden Sayın Abdullah Özer’le işbirliği yaparak derneğimizin çalışmalarıyla ilgili, müzikli kısa dokümanter filmleri getirtmiş ve konserlerde üyelerine göstermiştir. Bu filmlerden İngilizce olanları tercüme edilmiş olup sağlanıp gösterilmesi konusunda büyük emeği geçen Sayın Abdullah Özer’e huzurunuzda teşekkür ederiz.

Bugüne kadar gösterilen filimler şunlardır:

1- Beethoven ve Müziği

2- Mozart ve Müziği

3- Schubert ve Müziği

4- Egmont Uvertürü

5- Pablo Casals Birleşmiş Milletlerde

C - BASIN - YAYIN

1- Konserlerde çalınan eserler için hazırlanan açıklamalar davetiyelerle birlikte bastırılarak üyelere önceden gönderilmiştir.

2- 23 Aralık 1959 tarihli konserde üyelere dinletilen Carl Orff’un “Catulli Carmina” adlı Oratoryo Operasının birinci perdesi manzum olarak tercüme edilip Latincesiyle birlikte üyelere sunulduğu gibi aynı konserde çalınan Schubert’in Ihlamur Ağacı, Posta ve Karga adlı Lied’lerinin manzum çevirileri de konser programına dahil edilmiştir.

3- Konser davetiyeleri ve programlarından birer örnek muntazaman Güzel Sanatlar Müdürlüğü, Milli Kütüphane ve müzik tenkitçilerine gönderilmiştir.

D - GELİR - GİDER DURUMU

a) Gelir: Geçen yıldan devralınan 127 Lira 51 Kuruşa ilaveten toplanan aidat ve alınan teberrü tutarı 687 lira 51 Kuruşa ulaşmış bulunmaktadır.

b) Gider: Açıklamaları ilgili defter ve belgelerinde gösterilen giderler genel toplamı 634 Lira 90 Kr olup kalan 52 Lira 61 Kr. da kasa mevcudu olarak Dernek Veznedarı olun Kargıner’de bulunmaktadır.

Yeni Bütçe tasarımızla birlikte mevcut hesapların incelenmesini ve Yönetim Kurulumuzun ibraını sayın topluluğunuza arz ederken şahıslarınızda Gaziantep Filarmonu Derneğini temsil etmekle, yalnız şehrimizde değil bütün Türkiye sanat çevrelerinde takdir ve hayranlık uyandıran kültürel ve medeni bir hareketin şerefini paylaşmakta bulunduğumuzu bildirmekle sevinç duyarız.

Hepinizi saygılarımızla selamlarız.

Başkan

Nadir Gül

(Kız Enstitüsü Türkçe Öğretmeni

Başkan Yardımcısı

Dr. Necdet Karslıgil

(Doktor Diş Tabibi)

Sekreter

Celal Ersoy

(Pamuklu Dokuma Fabrikatörü)

Muhasip

Dr. Talat Bayram

(Devlet Hastanesi Operatörü)

Veznedar

Olun Kargıner

(Kız Enstitüsü Ev İdaresi Öğretmeni)