1. Kültür Derneğinin Yeni Merkezi:

Nizip Caddesinde Devrim Kitabevi’nin yeri, derneğimiz tarafından 18 Eylül 1958 tarihinde kiralanmıştır. Bu yer devamlı açık bulundurulmak suretile dernek üyelerinin toplantı yeri ve dernek yayınlarının satış merkezi haline getirilecektir.

2. Yardım ve Takip Şubesi Faaliyete Geçti:

Merkez Yönetim Kurulu tarafından derneğe borçlu üyeleri takip etmek maksadıyla hukukçulardan möteşekkil bir Yardım ve Takip şubesi kurulmuştur.

Bu şube borçlarını ödemesi lazım gelenlere birer ihtar mektubu göndermektedir. İhtara rağmen borçlarını ödemiyenleri ise mahkemeye verilmektedir.

3. Kültür Derneği Mürettiphanesi Kuruluyor:

Derneğe devamlı bir gelir kaynağı sağlamak ve dernek yayınlarını ucuza mal etmek gayesi ile bir matbaa kurulmasına karar verilmiştir. Birinci safhada bir mürettiphane kurulması için derhal teşebbüse geçilmiştir. Kurulan mürettiphane, istenilen sonuçları derneğe sağladığı takdirde, ikinci safha olarak matbaa kurulacaktır.

4. H. Uğurol Barlas’ın Bağışı:

H. Uğurol Barlas yazdığı (Su) isimli manzum piyesi bastırmış ve derneğe hediye etmiştir. Kültür Derneğine 500 lira değerinde gelir sağlıyan H. Uğurol Barlas’a bir teşekkür mektubu gönderilmiştir.

5. Gaziantep Kitabeleri Basılıyor:

Şakir Sabri Yener’in hazırladığı, Gaziantep’teki cami, mescit, sebil ve tarihi binalardaki kazılı yazıların Türkçeleri ile izahlarını ihtiva eden eser Ekim 1958 ayı sonunda satışa çıkarılacaktır.

6. Gaziantep Dolaylarında Türkmenler ve Baraklar Kitabı:

Ömer Özbaş’ın hazırladığı bu hacimli kitabın baskı işi hayli ilerlemiştir. Kasım 1958’de satışa çıkarılacaktır.

7. (Gaziantep Halkı) İsimli Kitabın Bastırılmasına Karar Verildi:

Yarbay Enver Tuncalp, Gaziantep bölgesi ile ilgili şiirlerini bir araya toplamıştır. Merkez Yönetim Kurulu bu şiirlerin (Gaziantep Halkı) ismi altında bir buroşür haline neşrine karar vermiştir.

8. Gaziantepli Şairler Antolojisi Hazırlanıyor:

Gaziantepli şairlerin en güzel şiirleri ile fotoğraf ve kısa hal tercümesini içine alacak eseri hazırlamak için bir komisyon kurulmuştur. Komisyona Şakir Sabri Yener, Cemil Güçyetmez ve A. Edip Çitçi seçilmişlerdir. Komisyon şairlerin müracaatlarını kabule başlamıştır.

9. Bir Edebiyat Matinası Yapılacak:

Orta dereceli okullar arasında bir şiir gecesi ve edebiyat matinası yapılması için teşebbüse geçilmiştir.

10. İstanbul Şubesi Kuruluyor:

İstanbul’da Gaziantepli gençlerin katılacağı Kültür Derneği İstanbul Şubesi müteşebbis heyeti kurulmak üzeredir

11. Yardım İstiyen Öğrencilerin Sayısı 200’ü Geçti:

Kültür Derneğine müracaata yardım istiyen öğrencilerin sayısı iki yüzü geçmiştir. Yardım istiyen öğrencilerin dilekçeleri Yardım Yönetmeliği esaslarına göre tasnif edilmektedir. Kasım ayında tahkikata girişilecektir.

Fazilet ihtimal ruh terbiyesinden ibarettir.