1. Gaziantep Kültür Derneği’nin Merkez Yöntemi Kurulu, ittifakla aldığı bir kararla, Kültür ve Yayın Şubesi’nin gelişen faaliyetine engel olmamak için, şube döner sermayesini yüzde 53 nisbetinde artırarak 6.000 liraya çıkarmıştır. Kültür ve Yayın Şubesi’nin daha fazla taleplerinin Ağustos 1958 tarihinde toplanacak genel kurulca halledilmesine karar verilmiştir. Derneğe borcu olanları takip için bir öğrenci yardım şübesinin kurulması kararlaştırılmıştır.

2. Dernek üyelerinin sayısı Mayıs 1958 ayında yüzde 81 nisbetinde artmıştır. Yeni üyelerin çoğu, Kültür ve yayın şubesi kollarında vazife alıpta, şimdiye kadar derneğe üye olmamış gençlerdir.

3. 18 Mayıs 1958 günü Gençlik Birliklerinin 15 kişilik ilk idare meclisi toplanmış; Devlet tiyatrosu hakkında Kültür ve Yayın Şubesi görüşü ile; Gençlik Birliklerinden uygunsuz hareketlerinden dolayı uzaklaştırılan 3 kişi hakkında alınan Merkez Yönetim kurulu kararı ittifakla tasvip edilmiştir. Bu üç kişi tarafından çıkarılan yalan haberlere ve tekziplere kimse inan rayacağından cevap dahi verilmesine lüzum olmadığını ve Gençlik Birliklerinin 4’cü gösterisinin Haziran 1958 ayında yapılmasına meclis tarafından ittifakla karar verilmiştir.

4. 20 Mayıs 19582de Uğurol Barlas’ın (Ballı Kaya) isimli şiir kitabı dernek yayınlarının 5’ncisi olarak yayınlanmıştır. Ballı Kaya yayını vesile sile derneğe bağışta bulunan genç şaire teşekkür edilmiştir.

5. 21 Mayıs 1953’de Gençlik Sen gazetesinin 5’nci sayısını Lisenizin Ergenekoncuları lıazırlıyarak neşredilmiştir.

6. 24 Mayıs 1958 sabahı Gaziantep Belediye Başkanı Necmi Bayram’ın reisliğinde bir toplantı yapılmıştır. Toplantıya Derneğimiz Başkanı Feridun Erserim, Kültür ve Yayın şubesi başkanı Hulûsi Yetkin, Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Atacan ve Nezih Çankaya, Tiyatro ve musiki kolu temsilcisi Cabir Tekin, Yayın kolundan Uğurol Barlas, Şen Tiyatrodan Mehmet Arpacı, Gençlik Tiyatrosundan Mahmut Türkmen ve Basın temsilcileri iştirak etmiştir. Devlet Tiyatrosu Umum Müdürlüğü nezdinde Belediyemizin yaptığı teşebbüs memnuniyetle karşılanmış ve dernek adına teşekkür edilmiştir. Devlet Tiyatrosu elemanlarının şehrimizi de sık sık ziyaret etmesi ve şehrimizdeki amatör tiyatra teşekküllerinin gelişmesi için Devlet Tiyatrosundan rejisör ve idareci istenmesi uygun görülmüştür.

7. 24 Mayıs 1958 öğle üzeri Merkez Yönetim Kurulu tarafından şehrimizden avrılan Maarif Müdürümüz Sadrettin Özdoğu şerefine Büyük Kulüp’te bir veda yemeği verilmiştir. Toplantıda Gaziantep’in Maarif ve Kültürel meseleleri tartışılmıştır.

8. 26 Mayıs 1958’de Derneğin eski yayınlarından Ömer Asım Aksoy, Şakir Sabri Yener ve Ali Nadi Ünler’in hazırladığı (Aydi Divanı) tekrar satışa çıkarılmıştır.

9. Maarif Vekâleti Yayın Müdürlüğünce Şakir Sabri Yener’in yazdığı (Gaziantep’in Yakın Tarihinden Notlar ve Hatıralar) isimli eserle Gaziantep Kültür Dergisinin şimdiyece çıkmış sayılarından yüzlerce nüsha 28 Mayıs 1958 tarihinde satın alınmıştır.

10. Cemil Güçyetmez’in yazdığı ve dernek tarafından yayınlanacak olan (Gaziantep - Türküleri ve Manileri) isimli eserin son formaları basılmaktadır. Önümüzdeki günlerde satışa çıkacaktır.

11. Masrafları yazar Mehmet. Solmaz tarafından verilen (Keşiş Dağı Arpalık} isimli eser önümüzdeki haftalarda derneğimiz yayınlarının 7’ncisi olarak satışa çıkacaktır. Kitabın gelirini Derneğe bırakan Mehmet Solmaz’a teşekkür edilmiştir.

12. Şehrimiz ilkokullarına ve kütüphanelerine dağıtılmak üzere 150 adet (Gaziantepli Mustafa) isimli çocuk kitabı Maarife hediye edilmiştir.

13. Yaz aylarında köy gezileri tertip etmek için hazırlıklara girişilmiştir.

14. Yayın Kolu tarafından çıkarılan Dernek Basın Bülteninin Türkiyenin belli başlı gazetelerine gönderilmesine de karar verilmiştir.