Fotoğraf 1: Gaziantepli Kızlarımız Millî Kıyafetleriyle

1. 22 Nisan 1958 Salı günü Şeker bayramı münasebetiyle dernek üyeleri dernek merkezinde toplanmış ve bayramlaşmışlardır. Üyeler arasında dernek meseleleri görüşülmüştür.

2. Kültür ve Yayın Şubesine bağlı Şen ve Gençlik Tiyatrolarının 14 Nisan 958 akşamı Nakıp Sinemasındaki gösterisi çok başarılı olmuştur.

3. Şen Tiyatrosu Şeker Bayramının birinci ve ikinci geceleri Öğretmen Okulu Salonunda iki gösteride bulunmuş ve büyük takdir toplamıştır.

4. Nakıp Sinemasında yapılan gecede sahne gerisinde içki içen, dernek adına bir bankadan aldığı yardım parasını benim ücretimdir diye derneğe iade etmeyen, dernek parasını paylaştırmaya kalkan, bir bankanın gelişi güzel temsil arasında reklamını yapan, içtiği içkiyi ve sigarayı derneğe masraf olarak gösteren, eski Veliağa Gazetesi Sahibi, bugünkü dişçi kalfası Mustafa Ünal Sarıbaş (Müderrisoğlu) derneğimiz merkez yönetim kurulu kararı ile dernek işlerinden uzaklaştırılarak, Gençlik Birliklerinde esaslı bir temizlik hareketine girişilmiştir. Gençlik Birlikleri iç tüzüğüne aykırı hareket edenler, derhal birlikten atılmaktadır.

5. Derneğimizin çocuklar için yayınladığı (Çocuk Sesi) gazetesi 7 Nisan 1958 tarihinden itibaren neşriyatına başlamıştır. Önümüzdeki ders yılından itibaren ilk okul öğretmenlerimizin de yardımları ile geniş ölçüde neşriyata girişilecektir.

6. Derneğimizin gençler için yayınladığı (Gençlik Sesi) gazetesinin ilk sayısı 7 Nisan 1958 tarihinde yayınlanmıştır. Bu sayıyı Öğretmen Okulu gençlerinden Alaettin Aytemiz hazırlamıştır. İlk sayısının mevcudu kalmamıştır.

Gençlik Sesi gazetesinin ikinci sayısını Lisemizin (Yeşil Fıstık)çılar gurubu, üçüncü sayıyı yine Lisemizin (Ergenekon)cuları, dördüncü sayıyı da Lise kültür koluna mensup gençler (Andımız) adı altında hazırlamışlardır. Gazeteler bilhassa gençler arasında büyük ilgi ile karşılanmıştır.

7. Derneğimizin kitap ve broşür yayınlarından dördüncüsü̈ 14 Nisan 1958’de satışa çıkmıştır. Bu broşür (Bizden), ismini taşımakta olup, genç şairlerden A. Gani Uncugil’in şiir kitapçığıdır.

8. Şehrimizde Devlet Tiyatrosunun bir şube açması için teşebbüse geçen Gaziantep Belediyesine, derneğimiz bütün imkânları ile yardımcı olmaya karar vermiştir.

9. Derneğimiz bir matbaa kurmak maksadıyla ilk hazırlıklara girişmiştir.

10. Derneğimiz, Ankara ve İstanbul’da yeniden şubeler kurma tasavvurundan şimdilik vazgeçmiştir. Ankara ve İstanbul’da derneğin yeni siyasetine taraftar hemşerilerimizle temas edilmeye çalışılmaktadır.

11. Derneğimiz, konferans ve şiir müsabakalarının yapılacağı toplantılar tertip etmek için hazırlıklara girişmiştir.

12. Yaz aylarında Gaziantep köylerinde geziler tertip etmek için karar alınmış ve ilk hazırlıklara girişilmiştir.

13. Şehrimiz müzesinin bir an önce halka açılması için Derneğimiz Kültür ve Yayın Şubesi Maarif Vekâleti nezdinde teşebbüse geçmiştir.

14. Türkiye Millî Talebe Federasyonunun, Türk Kadınlar Birliğinin, Türk İzciler Birliğinin, Türkiye Ziraatçıler Birliği ve Türk Devrim Ocaklarının bağlı olduğu (Türkiye Millî Gençlik Teşkilâtı) ile Derneğimiz temasa geçmiştir. Teşkilâtın aylık organı olan T.M.G.T. gazetesi Nisan 1958 sayısında baş sayfada derneğimizin faaliyetlerinden bahsedilmekte ve Kültür ve Yayın Şubemizce gönderilen bir mektup yayınlanmaktadır. Gazete bütün Türk gençliğini iş birliğine davet etmektedir.