Türkmenler Ve Baraklar Kitabı Yayınlandı:

Ömer Özbaş’ın yıllar süren emeği neticesi hazırladığı (Gaziantep Dolaylarında Türkmenler ve Baraklar) isimli kitap Kültür Derneği yayınları arasında Aralık 1958 ayında yayınlanmıştır. Eser, Nizip’in Güneyindeki birçok köyümüzün tarih, folklor ve güzel sanatlarından bahsetmektedir.

Gençlik Sesi Gazetesinin 7’nci Sayısı Yayınlacak:

Gaziantep Kılavuzunu kolay hazırlamak ve yayınlarımızı ilgililere duyurmak amacı ile 15 Ocak 1959 da derneğimizin Gençlik Sesi Gazetesinin 7’nci sayısı yayınlanacaktır.

Hayat Okulları ve Yeni Liseler Kitabı Yayınlandı:

Gaziantep Lisesi öğretmenlerinden Ali Fuat Bilen’in yazdığı (Hayat Okulları ve Yeni Liseler) kitabı Kültür Derneği yayınları arasında Ocak 1959 ayında yayınlanmıştır. Eser, orta öğretimde tatbik edilmesi gereken sistemi açıklamaktadır.

Yardım Şubesi Gelişiyor:

Verdikleri taahütnameye sadık kalmayan dernek borçlularının mahkemeye verilmeleri arka arkaya devam etmektedir. Her borçlu hakkında ayrı bir dosya tanzim edilmiştir. Borca verilen paralar döner sermaye şekline gelmiye başlanmıştır. Dernek, yeniden yardım görecek öğrenciler hakkında tahkikata devam etmektedir.

Hasan Ayni ve Naz-ül-Cevahir Kitabı Yayınlanıyor:

Kıymetli hemşerimiz Haşan Aynînin hayatı ve eseri Nazm-ül-Cevahir hakkında Ömer Asım Aksoy’un incelemesini ihtiva eden eser, Şubat 1959 ayında Kültür Derneği yayınları arasında yayınlanacaktır.

Gaziantep Halkı Şiir Kitapçığı Yayınlandı:

Yarbay Enver Tuncalp’ın Gaziantep Bölgesi ile ilgili şiirlerini içine alan (Gaziantep Halkı) isimli kitapçığı Kültür Derneği yayınları arasında Aralık 1958 ayında yayınlanmıştır.

Modern Türk Şiiri Tartışmalı Konferans:

1 Şubat 1959 Pazar günü saat 14’de Öğretmen Okulu Müsamere Salonunda Gaziantep Kültür Derneği bir tartışmalı konferans tertip etmiştir.

Ticaret Lisesi öğretmenlerinden Seyfettin Başçıllar (Modern Türk Şiiri) konusunda bir konferans verecektir. Konferans sonunda aksi fikirde olan öğretmenler ve edebiyatçılarımız sual sorup konferans sahibi ile tartışacaklardır.

Toplantıya bütün vatandaşlar davetlidir.

Türk Verdünü Gaziantep:

Gaziantep Savaşlarının iç yüzünü bir düşman gözü ile yazan Fransız Kumandanlarından Kolonel Abadi’nin eseri bugünkü dile çevrilerek Şubat 1959 ayında yayınlanacaktır.

Kurtuluş Destanı Şiir Kitabı Yayınlanıyor:

En çok beğenilen Gaziantep Şiirlerinden seçilerek meydana getirilen bu küçük kitapçık Ocak 1959 ayında yayınlanacaktır. Bu küçük şiir kitabına en meşhur Gaziantep Şiirlerinden biri olan (Kurtuluş Destanı)nın ismi verilmiştir.

Gaziantep Folklorundan Notlar İsimli Folklor Kitabı Basılıyor:

Cemil Cahit Güzelbeyin yıllardan beri hazırladığı (Gaziantep Folklorundan Notlar) isimli eser, Kültür Derneği tarafından bastırılmaktadır.