1961’de temeli atılan İmam Hatip Okulu 1962’de öğretime açılmıştır. Güney doğu illerimiz içerisinde, yokluğu cidden hissedilen böyle bir okula kavuşmasından dolayı şehrimiz elbette bahtiyardır. Ve bunun içindir ki bu okulu bize kazandırmak için bir dernek kurarak geceyi gündüze katmak suretiyle çalışan yandaki idare heyeti üyelerini de candan tebrik ederken halkımız adına da kendilerine teşekkür ederiz.

Binanın kapaktaki gördüğünüz fotoğraftaki haline gelinciye kadar bu okulun inşaatına 84 bin lira sarf edilmiştir. Bu paranın ancak 4500 liralım Maarif vekâleti okulu yaptırma derneğine yardım olarak göndermiştir. Üst taraf parayı ise Gaziantep’in her yönden kahraman halkı ekmeğinden ve mesarifinden artırarak derneğe hibe şeklinde vermek suretiyle İmam Hatip Okulu şerimizde yapılabilmiştir. Dergimiz fedakâr halkımıza bu fedakârlığından dolayı minnettarlığımızı sunarken onları hürmetle selâmlarız.

Halen oklun noksanları inşaat halinde olup sârfedilen paralar dernek ve İslâm cemaatının yardımlarıyla olmaktadır.

Öndeki bayan: Aysel Ayas, meslek öğretmeni, Arkada soldan Okul Müdürü Rami Ayas, Mehmet Coşkun. Üçüncü sırada soldan sağa, Selâhaddin Ertürer veteriner müdürü, Tâbi iye öğretmeni, Turgut Ergin, Yazı öğretmeni, Mr. Privraski İngilizce öğretmeni ve Amerikan Hastanesi idare müdürü. Ali Bilen Lise Fizik öğretmeni burada matematik öğretmeni.

Diğer öğretmenler: Hafız Osman Arabacı oğlu, Kuran, yurttaştık bilgisine, Osman Erdoğdu. Müzik dersi Nezihe Babacaner İngilizcenin diğer kısmına, Mis Privrasto Fazıl Teymur Matematik, Beden eğitimi Osman Katrancı gelmektedir. (Devamı var)

Okulun Bina Durumu:

Zemin katta 50 yatak alır şekilde bir yatakhane, yemekhane, birde boş oda vardır ki öğrenci sayısı arttığı taktirde buda yatakhane görevinde kullanılacaktır. 1 Yine zemin katta muvakkat bir kütüphane, bir kiler, birde mutfak olduğu gibi ayrıca kantin odası da vardır.

Zemin katının üstündeki birinci sınıf A. B. Şubesi olarak öğretim görmektedir. Salonun ise bir kısmı bölünerek müdür ve öğretmen odası haline getirilmiştir. Betonu dökülmekte olan yer ise üç dershane daha olacaktır. Okulun iki bin metre kare genişliğinde bahçesi vardır. Bahçe yarı tesviye edilerek laboratuvar duvarı çevrilmiştir. Çam fidanları ile etrafı çevrilmektedir.

Halen okulda 77 öğrenci var. Bunlardan yalnız şimdilik, 15’i okulda yatmaktadır. Bunların hal ve vakti yerinde olanlardan 60 lira yetersiz alanlardan ise 30 lira, aylık pansiyon ücreti alınmaktadır. Esas pansiyon 1 Marttan itibaren faaliyete geçmiştir.

Temenni edilir ki ileride bu pansiyonla vekâlet ilgilenerek muhiti çok geniş olan ve etraftan gelen yersiz yurtsuz talebelerin perişan halden kurtulmalarını önlemek için resmi bir pansiyon yaptırsın.

Bunlardan başka:

İmam Hatip Okulu öğretime bu yıl açıldığı halde öğretmen kadrosu bakımından sıkıntı çekmemektedir. Buda ancak Vali Salih Tanyeri 'Maarif müdürü Aziz Gözaçan’ın bu okula karşı göstedikleri yakın ve sıcak teveccühleri neticesi halen hiçbir ders boş değildir. Öğretmenleri tamamdır.