Saat sabahın 7 si.. Şimdi biz Boyacı Camiinin üst tarafına düşen Kahvehanenin önündeyiz. Burada semt halkı çevrelenmiş, Belediyece cadde açımı sebebiyle yıkılmış olan bir evin enkazının kaldırılışını seyretmekteyiz. Sert tırnaklarını büyük gürültülerle yere daldıran oksvakatör, söktüğü toprağı, taşı, önce kömeliyor sonrada kepçesi ne doldurarak havaya kaldırıyor ve enkazı taşımakta olan traktörlerin arkasındaki römorka boşaltıyor. Her tarafta gürültü, patırtı, motor sesi toz, duman.

Bu sırada kalabalıkta bir kaynaşma oldu. Halkın bir kısmı: “İşte siyah araba geldi” sözleri ile, şimdi bir kısmı yola giden, diğer kısmına da dükkân ve kütüphane yapılmakta olan eski Pürsefa parkına doğru yürüdüler.

Siyah arabadan inen siyah gözlüklü adam Belediye Başkanımız İbrahim Tevfik Kutlardı, vakitde yukarda belirttiğimiz gibi sabahın yedisiydi. Açılmakta olan Teftiğin caddesini kontrole gelmişti Kutlar, oradakilerin belirttiklerine göre her gün saat 7 de geliyor toz toprak içerisinde saatlerce çalışmaları takip ediyordu.

Kalabalıktan birisinin koluna dürterek: “Nasıl caddenin açılmasından ve İbrahim Beyden memnunmusunuz” dedim.

Adam şöyle bir gülümseyerek yüzüme baktı Buda sorulur mu be kardeşim? Diyerek ve makine gibi döktürerek devam etti:

“İbrahim beyden mamnun olup olmamamın sözü olurmu? Biz bütün bu semtliler ona “İmâr makinası” adını vermişizdir. Şu iki yıl içinde asırların ihmali bu koca semtte kanalizasyonunu, parkesini yapmadık sokak değil, üç metrelik çıkmaz bile bırakmadı. Şu caddeye bak (Teftin caddesi) burayı, bu çarpık çurpuk dar caddeyi İbrahim Beyden başka kim açmaya teşebbüs ve cesaret edebilirdi bu şartlar altında? Sonra kim dönüpte bakardı bu fakir semtlere?

Hakikaten şu Teftiğin caddesinin dünkü hâli neydi, bugün ne olmuştu? dar, o eğri-büğrü biçimsiz caddenin yerinde şimdi Atatürk Bulvarı genişliğinde koca bir cadde meydana gelmişti. Bir yanda evler dükkânlar yapılıyor. Bir yandan kanalizasyonlar açılıp, derinleştirilerek kapatılıyor, bir yandanda parke döşeniyordu! Eski hal civarından başlayan bu cadde “Çitçinin Meddâsi” denilen şehrin dışına kadar istimlâk edilmiş açılıyordu.

Söylentilere göre bu sene parkesi yapılacak olan geniş caddenin ilkbaharda tretuvarları yapılacak ve cadde asfalt olacak! Böylece şehrimiz güzel, geniş bir cadde kazandığı gibi, Çimento fabrikası da en yakın me safeden, en geniş bir yolla şehire bağlanacaktı...

Ayrıca bu cadde üzerinde hantal bir vaziyette duran Pürsefa parkıda yararlı bir hale getirilmekteydi. Yarısı yola giden bu parkın altına, bir umumi tuvaletle geniş ve demirciliğe elverişli dükkânlar yapılırken, üstüne de semtin şiddetle ihtiyacı olan bir kütüphane yapılmaktaydı.

Gaziantep Şehir Meclisinin son toplantılarından birinde Tefteğin caddesine, Gaziantep şehrinin eski çalışkan Belediye Reislerinden Hamdi Kutlar’ın adının verilmesi de memnuniyetle karşılanmıştır.