FOTOĞRAF: (İslâhiye Belediye Başkanı Ökkeş Özer, Mesul Müdürümüz ve Muhabirimiz M. Kemal Göğüş’e İlçenin dert ve temennilerini anlatırken.)

İlçenin en başta gelen dertleri ve ihtiyaçları olan su ve elektriktir. 1964 Mahalli seçimlerde iş başına gelen yeni Belediye Başkanı Ökkeş özer ve arkadaşları olan şehir meclisi bu mühim dava ile bugün karşı karşıyadır.

Bunun, için bilgisine müracaat ettiğimiz Belediye Başkanı Ökkeş özer şunları söylemiştir:

Şehrin Su ve elektrik derdinden başka, yapacağımız diğer işlerimizde vardır. Mesela ilçe sokaklarının asfaltlanması, bataklıkların kurutulması, turistik ve ilçenin bir mesire yeri olan Göz suyunun, kapalı bir kanal içinde akıtılması, başta gelen başarılacak işlerimizdendir.

Bundan, başka ilçenin bozuk, yollarını yapmak için, hidrolikli bir kamyona şiddetle ihtiyacımız vardır.

İlçenin gelir vaziyeti, yukardaki işlerin ve ihtiyaçların karşılanmasına müsait olmadığından, Baş kente bu işlerin tahakkuku için baş vurduk. Ve İller Bankasına da ayrıca gittik. Gerek ilgili bakanlar gerekse İller Bankası, bize ihtiyaçlarımızın karşılanması için gereken kredinin verileceğini söz verdiler, fakat hala bir cevap çıkmadı. Bekliyoruz şayet gecikirse tekrar Ankara’ya giderek takip edeceğim, demiştir.

Sözlerine devam, eden Belediye başkanı daha sonra özetle şunları söylemiş; Yukarıda arz ettiğim gibi, başta memleketin, ihtiyacı su, bu suyu 1950 yılında Koçyağız Köyünün, Fenk yaylasından gelmişti. İlçenin bu kadar genişlemesi kestirilemediğinden, 10 bin nüfusu idare edecek şekilde su verilmişti ki, tahminen bugün ilçemizin nüfusu on beş bine yaklaşmıştır. Hal böyle iken Fenk yaylasındaki suyun, tamamen istimlaki icap etmektedir. Ve geniş borular içerisinde ilçeye yeniden getirilmesi düşünülmektedir.

Bundan başka elektrik santralının ancak 1000 aboneye kâfi geldiği, halbuki bu günkü vaziyete göre, en aşağı olarak 2500 mevcudun elektriğe ihtiyacı olduğu göz önündedir. Burada elektrik santralına lüzum görüldüğü meydandadır. Bu şekil İller Bankasına arz edilmiş ise de İlçenin ancak 1965 yılında elektrik ihtiyacının giderilebileceği vaat edilmiştir.

İslâhiye için en büyük dertlerden biriside sivri sinek konusudur. Bunun için de 15 Marttan itibaren bataklıkların kurutulması: için kendi imkanlarımız içerisinde, mücadele etmekteyiz. İlçe içerisindeki sivri sineklerin, yok edilmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.

Diğer yönelen ilçenin sokak ve caddeleri çamur içerisinde idi. Belediye başkanı olduğum günden beri, en çok çamur olan mahallesi Pınar başını tamamen çamurdan kurtarmış ve diğerlerine de el atmış bulunmaktayız. Ayrıca Cumhuriyet ve Burhaniye, mahallesinde çok zaruri olan bataklıklar kurutulmuş ve fazla çamur olan sokaklara çakıl döşenmiştir. Elimizde halen eski bir kamyon vardır. Bütün işlerimizi bununla görmekteyiz.

İller Bankası Genel Müdürlüğü Damperli bir kamyon vaat etmişti. Yakında bize verilirse, kısa bir zamanda ilçenin çamur ve bataklıklarını yok etmeye çalışacağız. Ve bunda azimliyiz.

İlçemizin diğer en mühim dertlerinden birisi de ilçede şimdiye kadar kanalizasyonun olmayışıdır.

Kasabamızın batı kısmında, çıkan Göz suyunun üzerinde turistik bir gazino ve yüzme havuzunun yapılması için belediye olarak meclisçe karar vermiş bulunuyoruz.

Temenni ederim ki, yukarda arz ettiğim bu hususların yerine getirilmesi için, muvaffak olalım. Ve bunun içinde elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz.

Belediyemizin 1964 Bütçesi işletme ile beraber 1.396.000’dir.

(Devamı gelecek sayıda)

FOTOĞRAF: (İslâhiye Belediye Başkanı Ökkaş Özer)