1925’de Gaziantep’in Düğmeci mahallesinde 3/A No. evde doğmuştur. Annesi Zekiye Babası ise Ahmet köylüdür. Köyden gelme oldukları için köylü oğulları denmiştir. Hangi köyden geldiklerini kendisi de bilmemektedir. İlk ve orta tahsilini Gaziantep’te yapmıştır. Fakat okul hayatında kendisinde uyanan ticaret hevesi yenilmez bir aşk halini almıştır. Okul tatillerinde torna ve tasfiye işine heves etmiş ve kendisinde bir merak uyandırmıştır. Ve yine tatil günlerinde su tesisatları ile de Uğraşmağa başlamış fakat bununla da yetinmeyerek bu seferde kunduracılığa başlamıştır. Fakat kunduracılığı galiba daha çok yapmıştır ki kendi ayağına dikip giyinceye kadar bu heves kendisinden geçmemiştir. Fakat bu meyanda da artık okuldan ayrılmak mecburiyetinde kalmıştır.

1946’da Askeri vazifeye çağrılarak Çatalca takım komutanlığı emrinde bulunan iş atölyesinde kısım idare amirliği ve usta başılık yaparak askerliği bu su retle geçmiştir. 1948 de terhis edilerek Gaziantep’e gelmiş gazino ve lokantacılığa başlamıştır. Dayı Ahmet ağa ilkokulu o zaman Türk ocağı olarak bulunuyor ve burasınında bir gazino ve bahçesi vardı. İşte Ömer Köylüoğlu burayı tertibe sokmuş ve Antep’te ilk defa bir yüzme havuzu yaptırmış ve icat etmişti. Buraya Antep’te bulunmayan çam ağaçları diktirmiş ve bir çok ağaçlar yetiştirmiştir. Su sporlarının gelişmesine yardımı olmuştur. Esasen kendisi de spor meraklısıydı. Atletizm' sabasında sık sık görünür çekiç ve disk atar ve Gaziantep bölgesinde temsilen grup birinciliklerine iştirak ederek memleketimiz sporcularının aldığı derecelerle dikkati çekerdi. Bu arada memleketimizde' Sofdağ Gazozunu çıkarmaya başlamış ve bu işini yurdun birçok yerlerine teşmil ederek muvaffak olmuştur. Tabi bu arada gazinoculuğu terk etmeye mecbur olmuştu.

Çıkarmış olduğu gazozlar iyi bir evsafta olup temizliği ile dihkati çekmiştir. Gazozculuk sahasındaki muvaffakiyeti kendisine cesaret vermiş ve kendisinin de itiraf ettiği gibi hayatın ilk muvaffakiyeti olmuştur. Dürüst çalışmanın müşteriye hizmetin ve daima fedakâr olmanın muvaffakiyette büyük rolü olduğunu söyler. Ve ondan sonraki ticari hayata daha emin adımlarla atılmış ve olduğundan (heç bir başarısızlığa uğramadım) der 6 yıl gazozculuk yaptıktan sonra bu iştende vazgeçmiş bu seferde 1944 yılında Kâmil Apa ile Burç unvanı altında şarap imalâtçılığına başlamışlardır Fakat bir müddet sonra ortakçılığı feshederek tek başına şarap imalatçılığına devam etmiştir. İlk başlangıçta seksen bin kapasitede iken bu tesis bu gün bir milyon litre kapasiteye çıkmış vaziyettedir. Bugün bu tesisle ilgili Adana’da birde satış şubesi vardır. 1750 lira aylıklı birde muhasebecisi vardır.

Yine bu arada Gaziantep’in içme sularının çok kireçli olduğunu hesaba katarak komşu vilayetlerimizden Adana ilçesinin Bahçe baş ayran suyunu memleketimize getirmeyi düşünerek gerekli tesisleri kurmuştur. Aynı zamanda bu suyu memleketimize getirmekle kalmamış aynı suyu Bahçe de bir tesis kurarak Ceyhan, Adana, Mersin, Tarsus vilayet ve ilçelerine devamlı olarak sevk etmeye başlamıştır. Otuz yıldır bu sudan faydalanarak Bahçe Belediyesine bir fayda sağlayamayanlara karşı yılda Bahçe Belediyesine yirmi bin lira gibi birde rusum vermeyi taahhüt etmiştir. Bugün bu tesislerde Ömer Koylüoğlunun yetmiş kişilik bir personeli vardır ve çalışmaktadır.

(Devamı var)