Gaziantep'in tarih ve kültürü ile ilgili yayınlanmış eserlerden çoğunun araştırmacılar ve yeni kuşaklar için temini son derece güçleşmiştir.

Zengin kültür değerlerinin kaybolmasını önlemek, gelecek kuşakların inceleme ve araştırmasına kaynak sağlamak amacıyla Gaziantep II Genel Meclisi'nin 1.12.1995 tarih ve 31 sayılı kararı ile "Gaziantep Kütüphanesi Arşiv ve Dökümantasyon Merkezi" kurulmasına karar verilerek II Özel İdraresi bütçesine 1996 yılından itibaren yeterli ödenek konulmuştur.

Vali yardımcısı Özer Aydınatay başkanlığında emekli vali Kemal Kalender, Emekli vali yardımcısı Birol Güngör KOLAvukat Hulusi Yetkin ve Araştırmacı-Yazar Abdullah Özer'den oluşan yayın kurulu, 1996 yılı içinde yaptığı çalışmalarla 918 kitabı gözden geçirmiş, bunlar arasında Gaziantep'le ilgili 138 kitap tespit etmiştir.

138 kitap içinde ilk etapta yalnız kütüphanelerde ve kişilerin kitaplıklarında bulunabilen ve çok değerli bilgileri içeren 24 kitap seçilmiş, fotokopi sistemi ile her kitaptan 30 adet olmak üzere toplam 720 kitap elde edilmiştir.

Yayın kurulu fahri olarak kitap derleme ve çoğaltma çalışmalarını sürdürmekte olup ikinci etapta 45 kitap daha çoğaltılacaktır.

Vali sayın Muammer Güler'in girişimi ile başlatılan ve İl Genel Meclisi'ince sağlanan ödenekle yürütülen bu çalışmanın daha da geliştirilerek sürdürülmesi en büyük temennimizdir.

YAYIN KURULU