Sevgili okurlarımız: Şimdiye kadar sizlere bir şeyler verebilmenin kıvancı içerisinde çırpınıp durduk. Bunun içinde dergimiz kadrosunu genişletmiş ve Gaziantep toprağını adım adım aramaya başlanılmıştır. Bu arada dört muhabirimiz şehrin çeşitli bölgelerine dağılmışlar ve buralarda tarihi eski esreleri ve bilgilerini toplamaya çalışmışlardır. Muhabirlerimiz çok eski tarihlerden kalma kıymetli eserler bulmuşlardır.

Bu tarihi eserler araştırıcımız ve dergimiz sahibi M. Oğuz Göğüş tarafından da ayrıca tetkik edilerek çalışmalar biraz daha genişletilmiştir. Gaziantep’i Tanıtıyoruz dergisi bu sayıdan itibaren, şehrimizin tarihi zenginliklerini resimleri ile birlikte gözlerinizin önüne serecektir. Topraklarımızın ne kadar eski ve tarihi eserlerle dolu olduğunu, dağlara tırmanmadan fotoğraflarla oturduğunuz yerde gezeceksiniz.

Kıymetli okurlarımız, bütün bu çalışmaların yanında Gaziantep’i Tanıtıyoruz dergisi iyi bir teşebbüste daha bulunmuş şimdiye kadar muvaffak olunamamış “Gaziantep Albümünü” hazırlamıştır. Albümde Gaziantep’le ilgili 600’den fazla tarihi eserlerin resimleri ve sanatkâr resimleri yer almıştır.

Muhabirlerimiz tarihi eserlerin yerlerini tespit etmek için Gaziantep toprağını karış karış gezerlerken, bazı üzücü hadiselerle karşılaşmışlardır. Tarihi eserler köylüler tarafından çıkarılmakta ve iki buçuk lira mukabilinde yabancılara satılmaktadır. Yine Yavuzeli’nde, Kasım adında bir mezarcı tarafından tarihi yerlerde kazılar yapılmış ve burada da birçok eser kaçırılarak çok ucuz fiyatlarla satılmıştır. Bunlardan başka yine Halfeti köyün? de Filip’e ait yüzük kaşları bulunmuşsa da bir çoban tarafından çok ucuz fiyatlarla yine oraya gelen yabancılara satılmıştır. Bunlarla ilgili röportaj ve yazıları bu sayıdan itibaren dergimizde bulacak hayretten hayrete düşeceksiniz. Hepinizi hürmet ve saygı ile selamlarız kıymetli okurlarımız.

-Gaziantep’i Tanıtıyoruz