Gaziantep’in Şıhsalman mahallesinde 1334-1918’de doğmuştur. Annesi Asıya Gören, babası ise Temir oğullarından Abdulkadir.

İlk tahsilini Kozanlı’daki Sakarya ilk kulunda bitirmiştir. Orta tahsili ile lisenin ikinci sınıfına kadar Gaziantep'te okumuştur. Tifo hastalığına tutulması ve bu derdi epeyce bir müddet çekmesi neticesi tahsili terke mecbur kalmıştır.

Sanat hayatına daha ilk okul zamanında heves etmiştir. Okul tatili sıralarında şehrimiz sanatkarlarından birçoğunun yanında çalışmıştır. Bir ara kendi evlerinde Ekrem Göksel ile kendi yaptığı av tüfeğini tecrübe ederken namlusu patladığından muhakkak bir ölümden kurtulmuşlardı.

1936’da Ersoyların fabrikasına ustabaşı olarak girmiştir. Ersoyların fabrikasından sonra Kırıkkale çelik fabrikasına girerek burada devamlı olarak beş̧ yıl çalışmıştır. Fabrikadan ayrılmak için istifasını vermiş̧ ise de kabul edilmediğinden, sonra izin alarak bir daha dönmemiştir.

İstanbul’da Tahir Öztemir’in deri fabrikasında bir Alman mütehassısı ile birlikte epeyce bir müddet çalışmıştır.

Bundan sonra Antep'e gelerek şehirde bir ihtiyaç̧ olan demir, çelik, bakır, nikel, Alüminyum, telleri yapmak için bir hadde hane kurmak istemiştir. Bu işin tahakkuku içinde eski adliye karşısında ufak bir dükkân açmıştır. Ve nihayet tedarik edebildiği elmas çelik haddelerle yine kendi imalı olan çekme makinelerini hazırlamıştır. İşte bu projesinin tatbiki içinde bir müsait yer lazımdı. Bunun içindir ki o zaman metruk ve münzevi bir yer olan şehrimizden Köprülümak’ta adı ile anılan yeri seçerek buradan kendine yetergesi kadar yer islah ve tesviye etmeye başlamıştır. (Şekil 1) de görüldüğü gibi.

Burasının tesviyesi için tam altı ay çalışmak mecburiyetinde kalmıştır. Yalçın kayalarla adeta güreşmiştir. Bununla beraber haylide para sarf etmiştir.

Vaktin icaplarından olarak demir çekmek için iptidai madde olan demir, platin, parçaları tedariki çok güçleştiğindan bu projesini tatbika muvaffak olamamışsa da yinede makinesini kurmuştur. Bir milimetrede 16 milimetreye kadar bütün madenleri, kendi imkânları içinde kurduğu ve Asit sülfürik banyosu olmaksızın tav furunlarları da olmadan bu telleri çekmeye muvaffak olmuştur.

28536 metre karelik yer olan bu mak’tain sanayi mıntıkası olabileceğini hesaba katarak bu seferde enerjisini buranın islahına yöneltmiştir.