Ecdadı Suruç’tan gelme Barozı aşiretindendir. Ailesi arasında birçok ilim adamları yetişmiştir. Bunlardan ileride bahsedeceğiz.

Kendisi 1934 yılında Gaziantep’in Kocaoğlan mahallesinde doğmuştur. Annesi Söylemez Abdülkadir Efendi kızı Şefika, babası ise Teymur zade Abdullah efendidir. İlk orta ve lise tahsillerini Gaziantep'te yapmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesine 1951’de girerek 1946’da bitirmiştir. 6 ay iller Banka Isparta Bölge müdürlüğünde kontrol mühendisliği yapmış 1956 sonlarında muhabere subayı olarak askere alınmış Afyon istihkâm ana tamir fabrikası teknik müdürlüğünde bulunmuştur 1958 yılında askerlik terhis edildiğinden Belediye işletmelerine elektrik mühendisi olarak alınmıştır. Kendisine Urfa’dan çok parlak vaatler yapılmış ise de memleketini tercih etmiştir.

1958. yılında ise belediye işlet­meler müdürlüğüne getirildiğinden halen bu görevine devam etmektedir.

25 Ekim 962 de Hüseyin Nizipli kızı Aysel ile evlenmiştir. Genişleyen bir şehrin her gün biraz da­ha artan ağır işletmeler görevi karşısın­da doğrusu işletmemiz personeli başta Müdür Fadıl Teymur olduğu halde insan takati üstünde bir başarı göstermektedir.

İşletmeler Muhasebe Müdürü

Kemal Yazıcı

Müellifinden kâtip Hocazade Mus­tafa Efendi ahfadındandır. Aşıtları Buhara’dan Darende’ye oradan da şehrimize gelmişlerdir. Darendeli Hüseyin paşalarla amca zadedirler (ileride bundan bahsedeceğiz.)

Kendisi 1340-1925 de Gaziantep’in Bostancı mahallesinde doğmuştur. Annesi Hamide Kalender, babası ise Sadettin Özyazıcıdır. İlk orta ve lise tahsillerini

Gaziantep’te yapmıştır. Hastalığı dolayısıyla, yüksek tahsile devam edememiştir. Bir müddet kilim ticareti ile uğraştıktan sonra 1947 de askere çağırılmış ve 1948 de terhis edilmiştir.

1951’de belediye işletmelerine girerek veznedar, evrak memuru ve muhasebe memurluğu yaptıktan sonra 1958’de işletmeler muhasebe müdürlüğüne getirilmiştir. Halen bu göreline devam etmektedir.

1949’da Mustafa Gençten’in kızı Şükrü’ye ile evlenerek bu evlilikten Fatma Necla, Mehmet Celâlettin, Mustafa Sadettin, adlarında bir kızı ile iki erkek çocuğu olmuştur.

Bu münasebetle Kemal Yazıcının ecdadına ait bir mezar taşının üstündeki bir kitabeyi buraya alıyoruz:

Mevtü Alümüke Kemevtül’âlim

Halkı Alem hep bilüp bir içtibah

Mültaka’yı şehrini ol fadılın

İntibah etmişti ehli içtihad

Bend edüp vend edüp Abdürrahim

üzre nukul Geldi ol dem Âzmü dergahi ilâh

Geldi bir tarihi mevt mevtine

Bu vefadan Kâtip Çelebi göçtü ah

Belediye Broşürünün üçüncü kısmının sonu…