Halkevimizde Mayıs ayı içinde bir resim sergisi yapılmış ve bu sergiye altmış ressam ve amatör iştirak etmiştir. Sergi iyi bir alâka uyandırmış ve binlerce seyirci tarafından büyük bir ilgi ile ziyaret edilmiştir. Sergiye iştirak edenlerden ikisine ipekli kumaş, birisine de dolmakalem hediye edilmiştir. Halkevinde yapılan Mithat paşanın ölüm yıldönümü törenine iştirak eden halkla, halkevi salonu dolmuştur. Veteriner Müdürü Bay Refik Ülker tarafından (Hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar) Mevzulu verilen konferans yüzlerce dinleyici tarafından dikkatle takip edilmiş ve çok istifadeyi mucip olmuştur. Halkevimizde gösterilen sıhhî filimler günlerce devam etmiş ve binlerce yurttaş faydalanmıştır. Haftada üç gün olmak üzere açılan poliklinikte mütehassıs doktorlar tarafından fakir hastalar muayene edilmektedir. Sosyal yardım şubesi tarafından idare edilen poliklinik bir kısım fakir halkın ilaçlarını da tedarik etmektedir. “Aşkın Manası” ismindeki piyes iki gece temsil edilmiş olup gençlerin gösterdiği başarı her türlü takdirin üstündedir.

Kütüphane her gün artan kitaplarıyla okuyucularının alâkasını çekmektedir. Bir millî oyunlar ve türküler festivali yapmak için icap eden hazırlıklara devam edilmektedir. Mesele Genel Sekreterlikteki Bay Ferruh’un gelmesine talik edilmiş olup Telgrafla istenilmiş olan Bay Ferruh her an beklenilmektedir. Matematik ve Fransızca kursları devam etmekte olup Türkçe kursu da açılacaktır. Matematik kursu saat 8,5 dan 12’ye kadar devam etmekte ve her sınıf için ayrı ayrı ders verilmektedir. Fransızca kursu da böyle olup her iki kurs da Lise ve Orta kısımları için ayrı ayrı saatlerde verilmektedir ki, bu kurslar bilhassa ikmale kalanların ihtiyaçlarını azami surette karşılamaktadır. Bunlar arasında ikmal vaziyetinde bulunmayan talebeler olduğu gibi talebe olmayan müdavimler de vardır. Bu kurslara tahsis edilmiş olan dershane birkaç ay evvel tamir edilerek çok iyi bir hale sokulmuştu. Bu defa yeni sıralar ve öğretmen kürsüsü yaptırılarak okul için gereken vasıtalar tedarik ve temin edilmiştir. Salonumuzda 4 nikâh töreni ve muhtelif müesseseler tarafından 8 toplantı yapılmıştır. Şimdiye kadar haftada iki gün yapılmış olan müzik kursunun öğretmeni Ferit Ginol tarafından civar köylerde dolaşılarak millî türküler ve oyunlar tespit edilmiştir. Halkevimiz için küçük mikyasta bir bando teşkili maksadıyla İstanbul’da bulunan muhtelif mağazalarla muhabere edilerek bando aletlerinin mevcudu kalmadığı anlaşılmıştır. Ancak Eminönü halkevi ile son defa yaptığımız muhabere bu bando işinde bizi ümitlendirmiştir. Antep tarihini yazmak için heyet seçilmiş ve ciddî teşebbüslere girişilmiştir. Bay Mükrimin Halil ve Bay Hikmet Turhan Dağlıoğlu gibi salahiyetli zatlarla yapmakta olduğumuz muhabere ile Antep tarihi için gereken mehazleri toplamaya çalışıyoruz. Gazi yurdumuzun tarihî ve umumî manzaralarını tespit ederek bunlara ait izahatı ihtiva eden bir albüm meydana getirmek için de bir komite teşkil edilmiştir. Bu komite de faaliyet halindedir. “Başpınar”a daha güzel bir kapak yaptırmak maksadıyla pek çok teşebbüslerde bulunduk ve birçok salahiyetli makamlara baş vurduk. Bunlar arasında İstanbul’daki güzel sanatlar Akademisi’nin bizi tatmin edeceğini zannediyoruz.

Bize bu kanaati veren akademi bizden, istediğimiz kapağa yarayacak birçok resimler istedi, gönderdik. Yakında neticeye varacağımızı zannediyoruz.