Gaziantep’in Nergis hane mahallesinde 932’de doğmuştur. Annesi Kuyuculardan Münire Hanım babası ise Arif Küpelidir. İlk tahsili Şehitkâmil ilk okulunda yapmış burayı bitirdikten sonra Erkek Sanat Enstitüsünün üçüncü sınıfında tahsili terk etmiştir.

Sabri ustada tahsilden ziyade küçük yaşından itibaren, sanat aşkı fazla idi. 1949 da bir müddet bakırcılık işler ile uğraşmış ayrıca iki yılda Bakır sıvama işlerine emek vermiştir. 952’de İstanbul’a giderek uzun müddet sanat alanında çalışmış Erzurumlu bir usta ile Antep’e gelerek ilk defa kupol furunlarını kurarak çalıştırmaya başlamışlardır. Evvelce birçok kimseler bu işi Antep’te tecrübeye kalkışmış işe de bir türlü muvaffak olamamışlardır.

954’de Askerlik dolayısıyla yapılan endazeler yüz üstü kalmıştı. 957 de terhisten sonra yine aynı işe daha fazlasıyla önem vermiş olduğundan işte o tarihte şehrimizde döküm sanayinin temeli de atılmış oluyordu.

Döküm işleri için Adana ve İstanbul’a gidenler bu sayede oralara gidemez olmuşlardı. Halen bu dökümhanede bir tona yakın makine parçaları gibi birçok lüzumlu parçalar dökülmektedir.

Bu işinde muvaffak olan Sabrı usta son zamanlarda Kristal Bombeli oto camları imalına bir hevesle başlamıştır. Bu camların yapılması için de ayrıca birçok masrafları göze alarak Mikalı cam imalına da muvaffak olmaya, çalışmaktadır ki: bunda da muvaffakiyet kazanacağı aşikardır. Halen her taraftan bombeli cam siparişi almaktadır.

Şimdiye kadar hiçbir Devlet yardımı almayan Küpeli Sabri usta:

- Devlet bana şöyle iki yüz bin kadar bir yardım yapsa ben bilirim yapacakları demektedir. Anlaşılıyor ki Sabri ustanın bir düşüncesi vardır ki devlet yardımı bekliyor. Halen elindeki imalathanenin bir Avrupa ayarına çıkabilmesi için 200,000 lira para yardımına ihtiyaç vardır.

Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz Atatürk heykeli işte Sabri Küpelinin dökümhanesinde dökülerek birisi Maraş vilâyetinin Belediyesi önüne diğeri ise Akşehir’in Saray sineması önüne dikilmiştir. Bunlardan başka bazı heykeller siparişi de alınmış olup imalâta başlamıştır.