Kepkep demek, Siirt vilayetine nal çivisi demektir. Fakat bununla beraber bu aile hakkındaki bilgiyi kendi aileleri şecerelerini incelerken vereceğiz. Biz yalınız burada Asım Kepkep’in ilk okula kendi öz malı ve iki yüz elli bin lira değerindeki evini hibe etmesi dolayısı ile bu dergimize almış̧ bulunmaktayız. Bu hareketinden dolayı kendisini hürmetle selamlarız.

Asım Kepkep Gaziantep’in Kepkep mahallesind3 1303’de doğmuştur. Annesi Bazar başı Hacı Mehmet efendinin kızıdır. Babası Şakir Kepkep’tir. Evvelce ticaret mahkemesinde sonrada hidayet mahkemesinde baş kâtip olarak çalışmış̧ ve sonradan da dava vekilliği yapmıştır. Şimdiki Cumhuriyet okulunun Rüştüye okulu olduğu sıralarda da güzel yazısı, olduğundan yazı öğretmeni de olmuştur.

Asım Kepkep beş̧ yıl medrese tahsili görmüş̧ sonradan şehrimizde açılan Rüştüye okulunda okumuştur. Buradan mezun olduktan sonra yine o vakıflar şehrimizde açılan ipek böcekçiliği okuluna bir yıl devam ederek buradan mezun olmuştur.

(Şehrimizde ipek böcekçiliği okulu şimdiki Lise binamızın bulunduğu yerde 1911 de açılmış̧ idi. Müdürü̈ Akif Bey adında bir zat olup bu adamın gayretiyle bu okul buraya açılmıştı. Sonradan Akif beyin Halep Ziraat müdürlüğüne tayini ile bu okulda kapanmıştı.)

Asim Kepkep birinci cihan harbine iştirak etmiş̧ ve ilk görevi olarak Fevzi Paşa yolunun yapılmasına gönderilmiştir.

Kendisi 13300 mevcutlu bu kıtanın üç̧ tahsillisinden biriside bendim demektedir.

Bundan sonra Antep harbi baş göstermiş̧ Asım Bey burada vatan kaygısına düşerek kendine düsen görevi yapmıştır. Evvela Sam köyünde sonrada Güceğe köyünde Antep’e yardıma gelen çetelerin ve askerlerin iaşelerini temine memur edilmiş̧ ve bu görevini en müşkül şartlara uyarak maharetle kimseyi incitmeden yapmaya muvaffak olmuştur.

Harpten sonra Dahili ve harici ithalat ve ihracat işleri ile uğraşmış̧ ve bu arada on beş̧ yıl ticaret odası reisliği görevini elinde tutmuştur.

911 de Haci Hanifi oğlu Hamit Efendi kızı Asıya hanımla evlenmiştir. Bu evlilikten Vehbi, Fadıl, Ali, Semiha, Enise, Pervin, Ülker adlarında yedi çocuğu vardır. Vehbi ticaretle uğraşmaktadır. Fadıl Yüksek makina mühendisi, Ali yüksek elektrik mühendisidir. Samiha Köylüoğlu Mehmet Saidle evli, Enise ise Orman mühendisi Mahmut Tüzün (Hasırcı) ile evlidir.

Kendisi hoş̧ sohbetli sempatik tarihsel bir simadır. Halen geniş̧ bir acentesi vardır. Buruda adeta kendisi yabancı gibi oturur. Boş zamanlarını evde, safra kesesinde böbreklerinde taş olanlara ilaç̧ yapmakla geçirir. Adeta buna merak sarmıştır. Acentada oturduğu yerde içeri tanımadığı kimseler girer ve Asım amca siz misiniz derler. Oda hemen dertlerini ve ne ilacı istediklerini sorar. Annelerinin safra keselerinde taş olduğunu söylemeleri üzerine kendi imalı olan haplardan sayarak, kâğıda koyarken birde: Yüklülüğü var mı diye sorar. Adam anlamaz bu seferde hamilemi der. Oda hayır cevabını verir ve ilacı alır. Çünkü der (gebelere zararlıdır) der. İmal ettiği ilaçların maddelerini kendisi parayla alır ve tek bir kuruş̧ kimseden almadan herkese verir. Ayrıca hanımımda hayır yolunda anmak yerinde olur. Gelinlik bir fakir kız mı var, yeter ki Asıya Kepkep’in haberi olsun. Muhtaç̧ bir kimsemi duydu, bakarsınız Asıya hadımdan o kimseye bir yardım gelmiştir. Velhasıl karılı kocalı bu hayır severlerin Allah eksikliklerini vermesin.

İşte Asım Kepkep en sonunda da adını tarihe geçirmek için malik olduğu 250 bin lira değerindeki evini okula vermiştir. Bu suretle de bir maarif sever olduğunu bir vatansever olduğunu herkese göstermiştir.

Not: Gebgebi- Sandık çivisi Kepkep Nalin çivisi ve bazı vilayetlerde ise Nal çivisi, demektir. Aşıtlarının Azarı Türklerinden olduğu ve Azerbaycan’dan Darende’ye geldiği ve oradan da Antep’e geldikleri söylenmektedir. Çünkü halen Darende’de Kepkep Soyadını taşıyanlar vardır.