Gaziantep’in Kepenek mahallesinde 85. Numaralı hanede 1920 de doğmuştur. Annesi Yapıcı oğullarından Emine hanımdır, babası ise Berber Durdu Mehmet’tir. Asılları Orul köyünden gelmedir. Babası kulaklarından biraz sağırdır. Bununla beraber Çanakkale harbine ve Sarıkamış harplerine iştirak etmiştir. Erzurumda Ruslara esir düştükten sonra Tiflis’e getirilmiştir. Sanatı icabı birazda parası olmuş. Hatta kendi deyimine göre kemeri de altın doluymuş Memlekette ki aile efradına bir mektup yazdırmak için Batum’a geliyor. Fakat yine de bir mektup yazana rastlayamıyor. Rastlıyorsa da iki altın verdiği halde yine de yazmıyorla. "işte burada ahdediyor: Şayet memlekete dönerde evlenir çoluk çocuk sahibi olursam çocuklarımı mutlaka okutacağım diyor. İşte neticede memleketine dönüp evlenip çocuğu olunca H. Hüseyin Güçlüyü okutarak Doktor yapıyor.

Dr. H. Hüseyin Güçlü ilk, orta ve lise tahsillerini Gaziantep’te yaptıktan sonra 1940 da İstanbul Tıp fakültesine gündüzlü olarak devam ediyor. Fakat ikinci dünya harbi dolayısıyla askeri tıbbiyeye devama başlıyor. 1948’de bir teğmen olarak okulu bitirerek mezun oluyor. 1949 Haziran’ında Kura ile o zaman İzmir’in Bornova ilçesinde' bulunan 65.Tümenin Tiredeki İstihkâm taburunda üst teğmen olarak vazifeye başlıyor. 1951 de Kore Tugayına tayini çıkıyor. Altı aylık hazırlık müddetini İzmir’in Seferi Hisar ilçesinde doldurduktan sonra 2 Temmuz 1953 de İzmir’den Kore’ye hareketle 27 Temmuz 1953 de Kore’nin Posan limanına, çıkıyor. 23 Temmuz 1954 de İnçondan anavatana tekrar geliyor.

1Ekim 1954’de Gülhane Tıp akademisine asistan olarak tayini çıktığından buraya devama başlıyor Bittabi buraya girmek için evvelce açılan müsabaka imtihanını hak etmiş olduğundandır. 25 Ekim 1957 de Bakterloğ ve İntani hastalıklar mütehassısı olarak Gülhane’den ayrılıyor. Aynı tarihte Ankara aşı ve serom evi bakteriyoloğuna ve aynı zamanda da müdürlüğüne getirilmiş oluyor. 1 Ekim 1958’de Ordudan istifa ile ayrılarak Gaziantep’e dönüyorsa da burada belediye baş tabipliği boş bulunduğundan derhal buraya atanıyor. Halen burada çalışmaktadır. 24 Eylül 1948’de Naime Mazla evlendiğinden bu evlilikten dört kız çocuğu oluyor. Kız çocukları şunlardır: Nilgün, Gülgün, Seda (Bu çocuk Kore’ye emri çıktığı gün dünyaya geldiği içindir ki adını Seda koymuşlardır). Diğer kız çocuğu ise Serpil’dir. Etibba odasının Trahom Araştırma Bakteloğundadır. Ayrıca Eski Muhariplerinde başkanıdır.

Özel bir muayenehanesi olan, laboratuvarsız doktorluğun olamayacağın her vesile ile tebarüz ettiren Doktorun tek emeli Gaziantep’te tıbbi bir laboratuvar açmak ve birde Eski muharipler binası yaptırmaktır. Bu iki mücahit cemiyeti birleştirmeye çalışmaktadır.