19/01/1941’de Gaziantep’te doğmuştur. Annesi Şakire Atay babası ise Şıh Mustafa Efendidir. Cumhuriyet İlk okulunu bitirdikten sonra İstanbul Robert Kolejinin Ticaret kısmından mezun olmuştur.

İlk görevi bir müddet Merkez Bankasında |çalışmak olmuştur. Bundan sonra memleketimizde ilk defa dokumacılar kooperatifini kurmuş ve onun müdürlüğünü yapmıştır. 1948’de ise Fıstık Birliği Umum Müdürlüğüne atanmıştır. Bu görevine 23 Haziran 1960 tarihine kadar devam etmiştir. Halen çiftçilikle uğraşmaktadır.

Mübeccel Ocak’la evlenmiştir. Bu evlilikten; Nüked, Nezihe, Fevzi, Osman adlarında iki oğlu ve iki kızı vardır.

Zamanında yapılan işler

Öğretmen evlerinin yerini istimlâk ile Öğretmenler Kooperatifine tah­sis ettirmiştir. Bununla da kalmayarak burasını imar plânına almıştır.

Bugün bu mahallede 65 tane öğretmen evinin bacası tütmektedir.

(Nasıl ve ne şartlar altında kimler tarafından yapıldığını ileride dergimizde bulacaksınız.)

Kavaklığın islâhı için bir miktar arsanın temini icap ettiğinden burada. Çengel oğullarına ait bir kısım arsanın istimlaki ile buraya ilave edilmiştir. Ayrıca kavaklıkta halen çalışmakta olan fırın kendi zamanında yapılmıştır.

Bunlardan başka (Kürt tepe) Türk tepe mahallesinin kanalizasyonları ile döşeme yolları kendi zamanında başlanarak tamamlanmıştır.

Kâmil Ocak’ın bu memlekete yapı1mış olduğu en büyük iyiliklerden en başta geleni ise şudur:

D. P. Hükümeti devrinde ihtikârla mücadele için çıkarılan ve adına milli korunma kanunu denen gayet ağır bir kanunun Kâmil Ocak’ın belediye reisi sıfatıyla hemşerilerine tatbikten kaçınmasıdır. Hatta zamanın valisi bulunan, Kamuran Çuhruk’la da bu husus aralarının açılmasına sebep olmuştur.

Ve neticede valinin buradan gitmesinin en belli başlı sebebini teşkil etmiştir.

Elektrik santralına da bu arada bir ilave motor getirtilmiştir.

Baş karakolda evvelce park için yeri ayrılan park İslah edilerek halkın İstifadesine açılmıştır.

Memleketin çok partili devrin içinde bulunması dolayısıyla, Kâmil Ocak’ta şehrinin siyasi bayatında çok büyük rotlar oynamış ve laman, zaman mensup olduğu D. P. İl başkanı iğini ve İlçe başkanlıklarını yapmıştır.

1957 Mebus seçimleri ertesi gün şehrimizde vuku bulan ve adına Antep hadiseleri denen hadiselerden dolayı bazı C. H. P. lilerin Yozgat mahkemesine şevkleri sırasında vatandaşlar arasına da­ha fazla husumet tohumlarının ekilmemesi için mütemadiyen kendi partisi mensuplarını frenlemeye çalışmıştır. Ve bu arada kendi partili arkadaşlarının da hücumuna rağmen hakikatten ayrılmayarak oraya giden Antepli hemşerilerinin kurtulmasına yarar ifadeler vermiştir.

Halen A. P. İl İdare Kurulu başkanı bulunmaktadır.