(Fotoğrafı bulunamamıştır.)

Antep harbi sona erdikten sonra muvakkat hükümet zamanında, Belediye başkanlığına getirilmiştir.

Halk yanında adı Gezer Ahmet olan Ahmet Efendi çok cesur ve vazife aşıkı bir insandı. Üzerine aldığı görevi bihakkın yapardı.

Yalnız bir tek görevinden bahsetmek kendisinin karakteri hakkında bize bir fikir verebilir.

Devrin dere beyi sayılabilen ve Antep harbi sırasında istediğini asan kesen, bir insan olan ve şimdiki Dayı Ahmet Ağa ilk okulunun yerini okula bırakan Dayı Ahmet Ağanın Omeriye Camii önünden Gazoz imalâtı ile uğraşan Asım Baturun Gazoz fabrikasının önünden Allebene inerken Dayı Ahmet Ağanın evi ile karşıki, (şimdi harap) duran hanın üzerinde bir kabaltı vardı.

Buraya harp esnasında üç tane top mermisi isabet etmişti. O zamanın fen heyeti burasının yıkılarak tehlikeli durumun ortadan kalkması için rapor vermiş ve encümende kararı tasdik etmişti. Ahmet efendi hiç çekinmeden bu kararı tatbik etmiş ve burayı yıktırmıştı. Çok çetin uğraşıcı bir insan olan Dayı Ahmet Ağa, Ahmet efendiyi mahkemeye vererek 52 bin madeni kuruşluk bir tazminat davası açmış ve kazanmıştı. Bununlada yetinmeyerek o zaman faaliyette bulunan istinaf mahkemesine müracaat eden Dayı Ahmet Ağa tazminatı 116 bin kuruşa çıkarttırmıştı. Bundan sonra temiz mahkemesine gönderilen evrak oradan nakzedilmiş ve Ahmet Göğüş’ün yaptığı iş yerinde görülerek bu tazminatın yersiz olduğuna karar verilmişti.

Ahmet efendi 9 ay belediye başkanlığı yapmıştır. Oğlu Bekir Göğüştür. (Eskiden Belediye Nikâh memuru idi)

O zaman belediye binası Ali Güner’in benzin pompasının yeri idi.

MUVAKKAT HÜKÜMETTEN SONRA BELEDİYE REİSİ

Milli hükümetle Fransızlar arasında Ankara’da yapılan anlaşma neticesi Antep'in milli hükümete devri ile Ankara’dan resen tayin olunan belediye reisi ise Eşref Beydi. Bu zatta evvelce tahrirat müdürü bulunuyordu.